Tvrtka s prihodom od 42 eura kupuje Niš ekspres

Autor: Poslovni.hr , 01. listopad 2019. u 21:59
Niški prijevoznik ima 12 autobusnih postaja

Tvornica plastike Bokić Gojko želi kupovinom dionica na burzi postali većinski vlasnik.

Srpska Komisija za zaštitu konkurentnosti (KZK) odobrila u skraćenom postupku tvornici plastike Bokić Gojko iz Niša preuzimanje većinskog udjela u autobusnom prijevozniku Niš ekspres, objavljeno je na web stranicama KZK-a.

Time je potvrđena legalnost trgovine kojom Bokić Gojko želi kupovinom dionica na burzi preuzeti većinski paket dionica, a time i kontrolu nad Niš ekspresom, javlja Tanjug.

Bokić Gojko za dionicu Niš ekspresa ponudio je 1537 dinara (oko 96,6 kuna), ponuda je otvorena do 14. listopada, a nakon toga će se vidjeti je li preuzimanje uspjelo.

Jedini član Bokić Gojka, osnovanog 2016. godine, je Zoran Jovanović, tvrtka 2018. godine nije imala poslovnih aktivnosti, a te godine ostvarila je ukupan prihod od 42 eura.

Niš ekspres je osnovan 1951. godine i bavi se prijevozom putnika na gradskim, međugradskim i međunarodnim linijama te u Nišu ima pet ogranaka koji se, osim restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata, bave i poslovima turoperatera.

Niš ekspres je 2018. godine ostvario prihod veći od 31 milijun eura, ima i autobusne postaje u Nišu, Svrljigu, Knjaževcu, Beloj Palanci, Babušnici, Gadžinom Hanu, Prokuplju, Aleksincu, Bujanovcu, Kuršumliji, Žitorađi i Ražnju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close