Tvrtka Minis ogradu postavila zakonito

Autor: Poslovni dnevnik , 11. svibanj 2017. u 21:59
Država nije otkrila samo koliko je žice nabavila/Duško Marušić/PIXSELL

Cerarova vlada tvrdi da nije bilo nepravilnosti u poslu sa žicom na granici s Hrvatskom.

U postupku kojim je mala slovenska tvrtka dobila veliki posao postavljanja žičane ograde prema Hrvatskoj u jeku migracijske krize nije bilo nepravilnosti, ustvrdio je u parlamentu slovenski ministar za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Rasprava o tome odvijala se pred parlamentarnim odborom za nadzor javnih financija, a potaknula ju je oporba koja smatra da se radi o aferi koja može kompromitirati vladu premijera Mire Cerara. Počivalšek je kazao da vlada s materijala neće skinuti oznaku tajnosti, ali je zajamčio da u poslu nije bilo nepravilnosti niti korupcije. Ministarstvo je o tom slučaju otkrilo sve podatke osim koliko je država žičane ograde nabavila jer bi to moglo predstavljati sigurnosni rizik, pojasnio je Počivalšek.

Direktor zavoda za robne rezerve Anton Zakrajšek izjavio je pred odborom da je postupak temeljem kojega je malo privatno poduzeće Minis, koje je u vrijeme raspisivanja tendera za ogradu imalo samo dva zaposlena i čiji je račun bio blokiran, posao dobilo na zakonit način. Zanijekao je navode oporbe da je u postupku dolazilo do "krivotvorenja dokumenata", kao i sumnje o mogućoj povezanosti vlasnika tvrtke Minis s političarima koji su mogli utjecati na izbor. 

Komentirajte prvi

New Report

Close