Turci će izgraditi niz stambenih objekata, predviđene četiri faze realizacije projekta

Autor: Poslovni dnevnik , 19. kolovoz 2019. u 09:53
Foto: Getty Images

Tvrtki Desing & CO odobreno podizanje pet stambenih zgrada u naselju.

Design & CO, kompanija iz Tivta s turskim kapitalom, koja u kotorskom naselju Kavač gradi stambeni kompleks od pet zgrada, dobila je suglasnost na idejno rješenje za još dva stambena objekta.

Ostale zgrade su u izgradnji, a svih pet objekata imat će ukupno 119 stambenih jedinica. Suglasnost je dao Dušan Vuksanović. v.d. glavnog državnog arhitekta, a objekte je projektirala kotorska tvrtka Kotor arh, piše Pobjeda.

Idejnim rješenjem predviđene su četiri faze realizacije projekta. Prve dvije faze su trenutno u procesu realizacije.  U okviru faze 1 predviđena je izgradnja dva stambena objekta, bloka A i bloka B, kao i izgradnja bazena s tehničkom prostorijom.

U okviru faze 2 predviđena je izgradnja jednog stambenog objekta, bloka C. Faza 3 podrazumijeva izgradnju garaže s otvorenim parkiralištem. Faza 4 obuhvaća izgradnju dva stambena objekta, bloka D i bloka E.

Predviđeno je da se blok A ima dva kata i 36 stambenih jedinica. Blok B imat će 18 stanova, a zajedno s blokom A čini jedinstvenu cjelinu. Blok C će imati također dva kata i ukupno 23 stana. Ova tri objekta su trenutno u izgradnji. Zgrada D imat će 28 stambenih jedinica.

Objekat E će imati 14 stambenih jedinica, a zajedno s blokom D čini jedinstvenu cjelinu. Komunikacija između bloka D i bloka E omogućena je preko stepeništa, koje omogućavaju vezu nova dva bloka s ostatkom kompleksa.

Komentirajte prvi

New Report

Close