Traže se vozači da kažnjavaju druge vozače za plaću od 10 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr , 21. prosinac 2019. u 12:24
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kao što smo napomenuli, radi se od 0 do 24 sata jer novac je na cesti.

Čini se nevjerojatno, ali u Francuskoj već dvije godine privatne tvrtke vlasnici su vozila s ugrađenim radarima i umjesto policije nadziru promet i snimaju one koji voze prebrzo. Podaci se potom šalju policiji, a ona potom rastužuje vozače izdavanjem kazni, piše HAK.

Još 2017. godine Francuska je prepustila mobilne radarske kontrole privatnicima, koji ne smiju zaustavljati vozače u prekršajima nego ih samo snimaju. Policiji je taj posao bio preskup, a privatnici uživaju u njemu – rade po 24 sata i, naravno, ubiru eure na cesti. Precizirano je na kojim cestama mogu raditi, a tvrtke poput Geosa ili Mobioma konstantno traže zaposlenike.

U Mobiomu je mjesečna neto plaća 1400 eura, što bi iznosilo 10.418,38 kuna , a radno vrijeme je šest sati dnevno (u igri su i noćne smjene) – uključeni su i blagdani i vikendi. Kao što smo napomenuli, radi se od 0 do 24 sata jer novac je na cesti! Od 2020. godine Mobiom će na cestama u Normandiji imati 26 zaposlenika u pet automobila opremljenima radarima.

Komentari (2)
Pogledajte sve

@patkovic – meni je dovoljno da se one koji misle da za njih pravila ne vrijede ili uvijek imaju izgovor ‘ali ja sam samo’ ovo ili ono, tako lupi po novčaniku da jedino mogu sami sebi nešto opsovati. A kad sam osobno naletio na par situacija gdje čovjek obilazi kolonu na autocesti po zaustavnoj traci i naleti na popunjenu traku jer je policija tamo premjestila vozila zbog nesreće na što mu policajac do kojeg se ovaj direktno dovezao na 3 metra samo mahne da se vrati u traku umjesto da mu odere sve što zaslužuje…. mislim da ovo uopće nije loša stvar. Samo naprijed…

nemamo ništa protiv ali da sva lova kada se odbiju minimalni troškovi ide za nagradu onima koji dobro voze – tako radi regulacija , ne?

New Report

Close