Toyota širi lepezu e-vozila u Europi do 2026.

Autor: Poslovni dnevnik , 05. prosinac 2023. u 18:00
Foto: Reuters

Najveći svjetski proizvođač automobila po prodaji priopćio je kako očekuje da će do 2026. u Europi na godinu prodavati više od 250.000 električnih vozila.

Toyota je u ponedjeljak priopćila da će pojačati liniju baterijskih električnih vozila u Europi na šest modela do 2026. godine te očekuje da će takva vozila do tada činiti više od 20 posto prodaje novih automobila u regiji, piše Reuters.

Najveći svjetski proizvođač automobila po prodaji priopćio je kako očekuje da će do 2026. u Europi na godinu prodavati više od 250.000 električnih vozila, budući da teži snažnom rastu na tržištu na kojem su ga odavno pretekli konkurenti.

Uz električnog vozilo koje tvrtka trenutno prodaje u Europi te sportsko terensko vozilo (SUV), koje je predstavila prošle godine, Toyota je predstavila dva nova koncepta za modele koje planira prodavati u regiji u nadolazećim godinama.

Jedan je konceptni model za mali električni SUV koji tvrtka planira plasirati u Europi 2024., a drugi je koncept za sportski ‘crossover’ model čije je predstavljanje planirano za 2025., priopćila je Toyota.

Japanska kompanija cilja na globalnu prodaju od 1,5 milijuna električnih vozila do 2026. godine. Prodaja potpuno električnih automobila u Europskoj uniji porasla je za više od 50 posto u prvih 10 mjeseci ove godine u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, pokazali su prošlomjesečni podaci Europskog udruženja proizvođača automobila (ACEA).

Toyota je u razdoblju od deset mjeseci, zaključno s listopadom, imala peti najveći ukupni tržišni udio u automobilima u Uniji te je bilježila tek blagi pad udjela u odnosu na prethodno godinu, na nešto ispod sedam posto, pokazali su podaci.

Komentirajte prvi

New Report

Close