Tko je grčki biznismen koji donosi 20 milijuna eura na Žabljak, a ulaže i na jugu Hrvatske

Autor: Poslovni.hr , 29. listopad 2019. u 10:59
FOTO: GettyImages

Vijest da je kompanija Durmitor Hotel and Villas, u vlasništvu grčkog biznismena Petrosa Stathisa, u srijedu počela gradnju novog hotela “Durmitor” vrijednog oko 20 milijuna eura, bila je poslovna vijest dana, a malo tko je istaknuo činjenicu da je to vjerojatno najveća investicija pod Durmitorom posljednjih 30 godina.

Statis je odavno poznat crnogorskoj javnosti. Prije desetak godina preuzeo je u upravljanje dragulj crnogorske obale – Sveti Stefan, Miločer i Kraljičinu plažu, a u međuvremenu je crnogorsko poslovno carstvo proširio na bankarstvo i medije.

Danas, osim kompleksa oko Svetog Stefana, posjeduje i hotel “Miločer” u Pržnu, koji je prije nekoliko godina kupio od slovenačke kompanije HIT. U međuvremenu je, piše Investitor.me preuzeo i Pobjedu, koja je bila na ivici bankrota, ali i Dnevne novine i Tender oglase. Preko svojih firmi, kontrolira vlasništvo i u portalima CdM i Analitika. Vlasnik je i Universal capital banke sa sjedištem u Podgorici.

U centar medijske pažnje upao je i kada je otkriveno da su njegovi “tihi partneri” u Crnoj Gori biznismen iz kockarskog svijeta, Malezijac Vei Seng Pua i milijarder iz Singapura Ong Beng Senga.

Na njegovom sajtu, u odjeljku „O meni“, Stathis je predstavljen kao „novi, dinamični preduzetnik u balkanskoj regiji“.

Bio je direktor čuvenog grčkog nogometnog kluba AEK, a interes za Crnu Goru probudio se početkom 2000-ih, kada je upoznao svoju buduću ženu, Crnogorku.

Prije nego što je počeo investirati u Crnoj Gori, u Grčkoj je uspostavio tamošnju verziju poznate glazbene televizije MTV, a, kako su mediji zapamtili, bio je i direktor marketinga CNN-a za jugoistočni dio Europe.

Osim Crne Gore mu se svidjela i Hrvatska kao ulagačka destinacija – u Cavtatu pored Dubrovnika planira graditi hotelski kompleks pod brendom Aman, kao u slučaju Svetog Stefana. U transformaciju cavtatskog hotela “Makedonija” u luksuzni resort planira uložiti 50 miliona eura.

“To je naš pristup kod gradnje svakog resorta. Da pružimo najbolje. Ne bismo ni pokrenuli projekt ako ne bismo mogli ostvariti ono najbolje moguće. Ovo nije samo hotel. Ovo je ulaganje u razvoj i budućnost Cavtata, kroz koje podržavamo lokalni razvoj, poslove i zapošljavanje. S radovima ćemo početi krajem ove godine, a naknadno ćemo vas informisati o planovima za otvorenje”, rekao je nedavno Stathis za zagrebački Večernji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close