Tko bude otvorio trgovinu nedjeljom, prijeti mu kazna od 1.000 do 10.000 eura

Autor: Poslovni.hr , 09. listopad 2019. u 09:54
Foto: Marko Jurinec / Pixsell

Moguće je i trajno zatvaranje objekta.

Prva neradna nedjelja u Crnoj Gori za zaposlene u trgovini bit će 20. listopad, priopćila je Uprava za inspekcijske poslove.

Kako piše Investitor.me, iz inspekcije su pozvali na poštovanje te odredbe, kako bi se izbjegle novčane kazne. Tko bude otvorio trgovinu nedjeljom, prijeti mu kazna od 1.000 do 10.000 eura.

Moguće je i trajno zatvaranje objekta.

“Podsjećamo sve privredne subjekte koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo na propisanu odredbu člana 35 a Zakona o unutrašnjoj trgovini, čija primjena stupa na snagu od 14. listopada, što praktično znači da je prva neradna nedjelja je 20. listopad, kako je to propisano navedenim članom”, poručili su iz Uprave.

Komentari (7)
Pogledajte sve

To je kontra produktivan potez uoči nadolazeće nove recesije

Zašto političari na primjer ne bi predložili da se rad nedjeljom plaća 300% više, ali da nedjeljom može raditi isključivo onaj tko to želi. Pa ako nekome treba više novaca, u 4 nedjelje bi zaradio još pola mjesečne plaće.

Beskorisni političari svugdje izmišljaju apsurdne kazne ako bi:
1. Stvorili dojam da nešto rade
2. Financirali svoje beneficije. Ovaj slučaj je naročito apsurdan jer se nerad doslovce financira kažnjavanjem rada

To je sasvim u redu, ako trgovine rade nedjeljom sigurno neću više trošiti, kupit ću sve u petak i subotu kako sam radio dok sam živio u Njemačkoj.

New Report

Close