Tesli dopušteno otvaranje tvornice, a Musk pregovara o selidbi u Teksas

Autor: Tomislav Pili , 13. svibanj 2020. u 21:59
Tvornica može započeti s radom od ponedjeljka, poručili su iz okruga Alameda/REUTERS

Javnozdravstvene vlasti okruga Alameda u srijedu ujutro putem Twittera su priopćile kako će Teslina tvornica u Fremontu biti u mogućnosti od ponedjeljka započeti s proizvodnjom.

Dok prvi čovjek Tesla Motorsa Elon Musk razgovara s teksaškim guvernerom o selidbi kalifornijske tvornice, čini se da su u srijedu lokalne vlasti u Alamedi popustile i dopustile otvaranje jedine američkog pogona tog proizvođača električnih automobila.

Kako navodi Associated Press, javnozdravstvene vlasti okruga Alameda u srijedu ujutro putem Twittera su priopćile kako će Teslina tvornica u Fremontu biti u mogućnosti od ponedjeljka započeti s proizvodnjom. Naravno, uvjet za početak rada je pridržavanje epidemioloških mjera među radnicima.

Iz objave nije jasno hoće li Tesla biti kažnjen zbog otvaranja tvornice ovog ponedjeljka, unatoč protivljenju lokalnih vlasti koje smatraju da njezina proizvodnja nije važna toliko da bi se ugrozile mjere izolacije.

Podsjetimo, izvršni direktor Elon Musk poručio je lokalnim vlastima da je otvorio tvornicu u Fremontu i po cijenu njegova uhićenja.Valja naglasiti kako je kalifornijski guverner Gavin Newsom najavio kako će proizvodne kompanije moći nastaviti s radom, no vlasti okruga Alameda poručile su kako mjere izolacije na tom području nisu ukinute.

Kalifornijski zakon predviđa kaznu od 1000 dolara za svaki dan kršenja zabrane ili do 90 dana zatvora. Tvornica u Fremontu, gradu od 230.000 stanovnika južno od San Francisca, bila je zatvorena od 23. ožujka. Zapošljava 10.000 radnika.

Istovremeno je guverner Teksasa Greg Abbot izjavio u utorak da je tijekom vikenda razgovarao s Muskom o potencijalnoj selidbi Tesline tvornice u najveću američku saveznu državu. Guvernerova izjava došla je svega tri dana nakon što je Musk poručio – razjaren “nerazumijevanjem” vlasti u Alamedi – da će preseliti sjedište kompanije i tvornicu u Teksas ili Nevadu.

Komentirajte prvi

New Report

Close