Teška životna priča: Bio je milijunaš, a danas preživljava vozeći za Uber

Autor: Poslovni.hr , 22. listopad 2023. u 15:04
Foto: Pixabay

2013. godine kada napustio je Erdoganovu političku stranku.

Bivši turski nogometni junak, Hakan Sukur, danas vodi život daleko od svoje domovine. Nekada idoliziran u svojoj naciji, sada se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, nakon što se suprotstavio režimu moćnog predsjednika Tayyipa Erdogana koji je preokrenuo njegov život i doveo ga do ruba propasti.

– Trenutačno radim kao vozač taksija za Uber. Da, povremeno prodajem i knjige. Postao sam neprijatelj zbog svojih kritika krive politike koja nas udaljava od zapadne civilizacije. Ti političari su počinili mnogo zločina i boje se svakog tko ih podsjeća na te zločine – otkrio je Sukur nedavno za njemački dnevnik Bild.

Problemi za bivšeg nogometaša, koji je nekada bio pobjednik UEFA Kupa i osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, počeli su 2013. godine kada je napustio Erdoganovu političku stranku, prenosi Večernji list.

– Na trgovinu moje supruge su bacali kamenje, a moju djecu su maltretirali na ulici. Morao sam otići. Čim sam otišao, uhitili su mog oca. Završio je u zatvoru, a kasnije je obolio od raka zbog čega su ga pustili. I moja majka je oboljela od raka. Svatko tko ima veze sa mnom suočava se s brojnim problemima u životu – dijeli Sukur svoju tešku priču.

Komentirajte prvi

New Report

Close