Njemački trgovački lanac, koji ima brojne trgovine u Sloveniji i Hrvatskoj, otvara veliki distribucijski centar

Autor: Poslovni dnevnik , 21. listopad 2019. u 14:30
Foto: Ina Fassbender/dpa /DPA/PIXSELL

U Sežani će biti otvoren drugi Tedijev logistički centar, prvi se nalazi u Dortmundu, gdje je sjedište kompanije.

Njemački trgovački lanac Tedi, koji ima brojne trgovine u Sloveniji i Hrvatskoj, otvara veliki distribucijski centar u Sežani. Gradi ga austrijska kompanija za razvoj nekretnina Go Asset Development, a uz njega i dva veća skladišta. 

Tedijev logistički centar imat će površinu od 62.000 četvornih metara, a s dvije dodatne zgrade riječ je o ukupno 125.000 kvadrata skladišnog prostora, pišu Finanance. "Razvijamo logističke centre za poznate partnere, a dio skladišta iznajmljujemo kasnije", kaže Michal Buban, šef odjela za razvoj Go Asset Developmenta. Novi logistički centar izgradit će i u Mariboru.

Ključna je blizina Luke Kopar
"Lokaciju u Sežani izabrali smo jer se nalazi blizu luke Kopar i zbog toga što iz nje kompanije mogu usluživati cijelu regiju, od Italije do srednje i jugoistočne Europe. Kada je riječ o Mariboru, ako vozite prema Grazu, ima puno skladišta uz autocestu, gdje rade Slovenci. Ne vidim razloga da se ne grade i u Mariboru, koji ima još bolji položaj na raskrižju prometnih koridora", kaže Michal Buban. Tedijeva skladišta u Sežani bit će drugi distribucijski centar njemačkog trgovca, prvi se nalazi u Dortmundu, gdje je sjedište kompanije. Go Asset Development razvio je u Bečkoj Stredi u Slovačkoj logistički centar za Kik, kojeg opskrbljuju kroz Luku Kopar preko Metransovog terminala. 

 

19 tisuća

zaposlenika ima Tedi u osam europskih zemalja

"Upravo zbog ovisnosti o luci smatrali smo razumnim graditi logističko središte bliže Kopru", kaže Michal Buban. U Mariboru se planira graditi Log center na 40.000 četvornih metara, za kojeg razgledavaju nekoliko lokacija uz autocestu. DUTB je, kako piše Delo, pred prodajom zemljišta u Sežani austrijsko-češko-slovačkoj tvrtki za nekretnine Log center Adria. Go Asset će ostati vlasnik četvrtine projekta u Sežani, češka kompanija Selvaggio imat će 72,9% i dva posto slovački Bauvest. 

Go Asset Development, koji posluje od 2006. godine, do sada je ulagao u razvoj i izgradnju nekoliko logističkih i maloprodajnih centara, uglavnom u središnjoj Europi. U Pergu u Austriji uloženo je 14,5 milijuna eura u trgovački centar veličine 10.500 četvornih metara. U Bečku Stredu uložili su 25 milijuna eura u DSK Logistik, skladište od 56.000 četvornih metara. Šest milijuna eura uloženo je u Novoj Zamky, u Slovačkoj, u 5900 četvornih metara velik trgovački centar. U mjestu Nové Mesto nad Váhom, također u Slovačkoj, uložili su 10 milijuna eura u 20.000 četvornih metara veliki logistički centar kojima ima više korisnika.

Tedi ima 2150 poslovnica
Tedi, trgovac proizvodima za kućanstvo, zabavu i kućnu radinost u ponudi ima također i pisaći pribor, te igračke kao i drogerijske i kozmetičke proizvode. Tedi, poznat po niskim cijema, ima 2150 poslovnica i više od 19.000 zaposlenika u osam europskih zemalja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close