Suđenje u Zambiji: Pernar ipak svjedoči, dere se i urla na sudu

Autor: Poslovni.hr , 26. svibanj 2023. u 11:18
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Hrvati su uhićeni 7. prosinca u zračnoj luci u Ndoli kad su s djecom namjeravali napustiti Zambiju zbog sumnje u autentičnost dokumenata i trgovinu djecom.

Na Visokom sudu u Ndoli za danas je zakazano ročište na kojem će se ispitati posljednji svjedoci tužiteljstva u slučaju Hrvata, uhićenih u procincu pod sumnjom u trgovinu ljudi u pokušaju.

Iako nema baš nikakve veze sa slučajem i posvajanjem djece iz DR Konga, Ivan Pernar je nekako završio na listi svjedoka i dao je svoj iskaz. Ranije je rekao kako je obolio od malarije.

Kako je za 24sata javila zambijska novinarka, Pernar je napravio pravu dramu.

“Dere se i urla na sudu. Odvjetnici obrane rekli su da će ga optužiti za nepoštivanje suda”, kazala je za 24sata zambijska novinarka.

Ako tužiteljstvo ne uspije dokazati optužbe, sud ih može odmah odbaciti a da se obrana uopće ne prezentira, što bi značilo da su parovi iz Hrvatske u tom su slučaju automatski slobodni.

Ipak, hrvatski odvjetnici upozoravaju da je kazneni zakon u Zambiji u potpunosti drugačiji u odnosu na hrvatski ili bilo koji europski pa je stoga potrebno biti vrlo oprezan pri donošenju bilo kakvih zaključaka prije okončanja ročišta.

Komentirajte prvi

New Report

Close