Sud nagovorio Gucci i YSL na mirenje s Alibabom

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 15. studeni 2015. u 22:00
Marco Bizzarri, glavni izvršni direktor Guccija/REUTERS

Želi se stvoriti pozitivan primjer.

New York Prestižne modne marke poput Guccija i Yves Saint Laurenta zakopat će ratnu sjekiru s Alibabom iako je trgovanjem krivotvorenom robom oštetio njihov i ugled 31 druge kompanije.

Ne baš svojevoljno, proces mirenja s Alibabom odabrali su nakon inzistiranja suda u New Yorku. Potez je zanimljiv s obzirom da je Jack Ma, Alibabin osnivač čije se bogatstvo procjenjuje na 23,4 milijarde dolara, nakon podizanja tužbe modnih brendova izjavio da će radije izgubiti parnicu nego pristati na nagodbu. Ma je najavio vraćanje ugleda i dostojanstva svoje kompanije, no oštećena strana takvo što smatra ispraznim obećanjima.

Tvrtka Kering, u čijem su vlasništvu Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga i brojne druge luksuzne marke, upravo je zato nastojao odbiti medijaciju, no sud na Manhattanu na medijaciji inzistira s ciljem kreiranja pozitivnog primjera ostalim trgovcima suočenima s istim optužbama. Alibabina je glasnogovornica, očekivano, pozdravila Keringovu odluku "mirenja u dobroj vjeri i traženja konstruktivnog načina za obnavljanje suradnje" umjesto novčanih kazni i nadoknade štete što je tužba sadržavala.

Komentirajte prvi

New Report

Close