Sud blokirao svu imovinu odbjeglog Duška Kneževića

Autor: Poslovni dnevnik , 12. rujan 2019. u 07:57
Duško Knežević trenutno se nalazi u Londonu

Atlas Grupa tvrdi da je riječ o odmazdi nakon što je Knežević pokrenuo međunarodnu arbitražu protiv države.

Istražni sudac Miroslav Bašović donio je odluku o privremenoj blokadi imovine crnogorskog poduzetnika Duška Kneževića i njegovih kompanija, javljaju Vijesti.

Lidija Vukčević, specijalna tužiteljica, ranije je podnijela Bašoviću prijedlog za određivanje privremene mjere zabrane upravljana imovinom kompanija čiji je Knežević stvarni ili prikriveni vlasnik.

Pod blokadom i stanovi
Duška Kneževića, odbjeglog poduzetnika koji se trenutno nalazi u Londonu, Specijalno državno tužiteljstvo tereti da je na čelu organizirane kriminalne grupe, koja je navodno počinila više kaznenih djela i zloporaba u poslovanju kako bi za sebe pribavili materijalnu korist. Specijalna je tužiteljica tražila da se Kneževiću zabrani upravljanje imanjima u Zeti.

Također je tražila zabranu upravljanja stanom na Svetom Stefanu i stanom u Podgorici, te da se blokira imovina kompanija gdje su kao vlasnici, direktori ili ovlašteni zastupnici pojavljuju osobe koja su prijateljski, poslovno i rodbinski povezana s Kneževićem. Tražila je zabranu upravljanje imovinom Atlas Grupe u Podgorici, gdje ima jednu parcelu. Privremeno su blokirane i nekretnine kompanije Mogren Hill, a riječ je o dvije zgrade u Budvi.

Zatražena je i zabrana upravljana imovinom kompanije Atlas Hotels Group, koja ima hotel, parcele i poslovne prostore u Baru. Također su blokirani hotel, restoran, zgrade i parcele te kompanije u Sutomoru. Barskoj kompaniji je zabranjeno i upravljanje s dva poslovna prostora na Svetom Stefanu, parcelama i zgradama u Petrovcu i Golubovcima.

Takođe je blokiran dio imovine barskog hotela Princes, čiji je vlasnik Atlas Hotels Group. Zabrana se odnosi i na Jadranski Sajam, vlasnika zemljišta, zgrada i stanova u Budvi. Blokirane su i dvije parcele kompanije Mogren Garden. 

Traži odštetu od 500 mil. €
Sud je, uz ostalo, zabranio upravljanje imovinom kompanija Montenegroberza, CG Broker – Diler i Montenegro Holding Investment, kao i svom imovinom kompanije Atlas Invest, koja posjeduje brojne stanove, poslovne prostore, zgrade i parcele na Svetom Stefanu, u Budvi, Bečićima, Baru, Podgorici i Kolašinu.

Iz Atlas Grupe rečeno je da je riječ o odmazdi zbog odluke Kneževića da pokrene međunarodnu arbitražu protiv države Crne Gore s odštetnim zahtjevom od 500 milijuna eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close