Stop legalizaciji Bregovićevih i Deripaskinih vila

Autor: Poslovni dnevnik , 13. rujan 2019. u 07:57
Goran Bregović i Oleg Deripaska lani su predali zahtjev za legalizaciju nelegalne gradnje/Armin Durgut/PIXSELL/pd

Poznati glazbenik i osnivač Bijelog Dugmeta, kao i ruski milijarder koji na rtu Platamuni ima kompleks s luksuznim ljetnjikovcem na 20.000 kvadrata, na popisu su 1500 vlasnika nelegalnih objekata u Crnoj Gori koji su tražili ozakonjenje.

Općina Kotor prekinula je postupak legalizacije bazena i jednokatnog objekta u Perastu, u vlasništvu poznatog glazbenika Gorana Bregovića, a jednako je uradila i u slučaju raskošnog ljetnjikovca na rtu Platamuni ruskog milijardera Olega Deripaske.

Kako pišu Vijesti, osnivač Bijelog Dugmeta predao je zahtjev za legalizaciju još u srpnju prošle godine, a rješenje o prekidu postupka donijeto je nedavno. Rješenje o prekidu postupka legalizacije donosi se u slučaju kada je objekt nije predviđen važećim planskim dokumentima, pa se proces obustavlja do stupanja na snagu Plana opće regulacije, kojeg tek treba pripremiti Ministarstvo održivog razvoja.

Iz tog ministarstva su rekli da će se svi nelegalni objekti morati uklopiti u plansku dokumentaciju prije donošenja Plana opće regulacije. Bregović je, kako navodi podgorički list, nelegalno izgradio prizemni objekt pokraj svoje vile u Perastu površine 13 kvadrata i to na tuđem zemljištu, a također nema građevinsku dozvolu za bazen od 23 kvadrata.

Glazbenik se nalazi na popisu od 1500 divljih graditelja koji su predali zahtjev Općini Kotor za legalizaciju.

On osim dvije kuće u Perastu ima stan u Sarajevu, kuću na Jahorini, stan u Parizu, te vile u Zagrebu i Beogradu, te ima još pet nekretnina u glavnom gradu Srbije. Kompanija Overseas Assets Management Olega Deripaske izgradila je ljetnjikovac na rtu Platamuni, te je prošle godine predala zahtjev za legalizaciju suterena od 97 kvadrata jedne od luksuznih vila u kompleksu.

Također je prošle godine predala i zahtjev u kojem stoji da je izgradila bez dozvole i vilu od 332 kvadrata s prizemeljem i katom, o čemu kotorska administracija još nije odlučivala.  Deripaska je na zemljištu od gotovo 20.000 kvadrata izgradio kompleks vila od ukupno 2800 kvadrata. 

Komentirajte prvi

New Report

Close