Srpska konditorska industrija ostvarila je rekordne rezultate u 2016. godini, izvoz slatkiša iz te zemlje porastao je za 20%, dok je uvoz smanjen.
Drugim riječima, srpska konditorska industrija plasirala je u inozemstvo robu vrijednu 150,6 milijuna dolara, dok je godinu ranije izvoz vrijedio 128 milijuna. Zabilježen je rast izvoza svih vrsta konditorskih proizvoda, a najviše, za 24%, izvoz keksa, biskvita i vafla, dok je plasman čokolada i bombona porastao za 18%. Prema riječima Saške Biorčevića, savjetnika u Udruženju za prehrambenu industriju Privredne komore Srbije, prozivodnja konditora predstavlja jedan od najzdravijih dijelova srpske prehrambene industrije. "Kapaciteti konditora su veći od domaćih potreba, pa oko trećina godišnje proizvodnje ide u izvoz. Primjenjuju se europski standardi i postignut je europski kvalitet proizvoda sa stalnim ulaganjima u nove tehnologije i širenje asortimana.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu