Srbija zabranila slijetanje zrakoplova Montenegro Airlinesa na Nikolu Teslu

Autor: Poslovni dnevnik , 27. svibanj 2020. u 22:00
Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova izjavio je da uskraćivanje dozvole Crnogorcima ‘nema veze s vanjskom politikom’/SRĐAN ILIĆ

Ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je da uskraćivanje dozvole crnogorskoj aviokompaniji ‘nema veze s vanjskom politikom’ .

Nakon što su crnogorske vlasti objavile popis zemalja čiji državljani smiju ući u Crnu Goru, a na kojem nema Srbije, Direktorat civilnog zrakoplovstva Srbije donio je mjeru kojom se zabranjuje slijetanje aviona Montenegro Airlinesa na beogradski aerodrom Nikola Tesla.

“U skladu s izmjenama Odluke o proglašenju bolesti COVID – 19 i zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore, u Srbiju.

Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dvije države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prijevoza i to na štetu kompanija registriranih u Republici Srbiji”, navodi se u obrazloženju. Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je da uskraćivanju dozvolu za slijetanje na beogradski aerodrom avionima crnogorskog avio-prijevoznika nema veze s vanjskom politikom.

Crnogorska nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines priopćila je da, bez obzira na iznenadnu odluku Beograda da zabrani slijetanje njihovih aviona na beogradski aerodrom Nikola Tesla, Srbija ostaje dio njihovih saobraćajnih planova. Montenegro Airlinesa je službeno obaviješten o suspenziji prava slijetanja na beogradski aerodrom.

Ta je odluka iznenadila rukovodstvo Montenegro Airlinesa, a iz kompanije su poručili da industrija u kojoj posluju ne bi trebala zavisiti od političkih odluka.

“Bez obzira na nenadanu odluku Beograda, Srbija svakako ostaje dio naših saobraćajnih planova i pokušat ćemo dati doprinos da se posljedice koronavirusa što prije saniraju”, istakli su u toj kompaniji.

Komentirajte prvi

New Report

Close