Srbija ulaže stotine milijuna eura u stadione i sportske dvorane

Autor: Poslovni dnevnik , 26. lipanj 2019. u 22:00
Osim nogometnih terena i tribina obnavlja se i dvorana Pionir

U Beogradu će biti izgrađen Nacionalni stadion, a država planira i podizanje nogometnih borilišta u manjim gradovima.

Srbija se priprema za nova velika ulaganja u nogometna igrališta i sportske dvorane, vrijedna prema nekim procjenama čak 500 milijuna eura. Aleksandar Vučić, predsjednik države, rekao je da će biti izgrađen Nacionalni stadion u Beogradu, da će se graditi novi stadioni u malim gradovima, ali da će biti uloženo i u obnovu stadiona Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine.

Počeli radovi i u Zrenjaninu
Prema njegovim riječima, država će graditi stadione u gradovima koji će stvoriti novu vrijednost, cijele nove gradove u području gdje će se graditi, što će "stvoriti novo investicijsko ozračje, na primjer, za Vranje ili Leskovac". "Uradit ćemo u Beogradu Nacionalni stadion kojim ćemo se moći ponositi. Pogledajte stadioni Zvezde i Partizana, trenutno ne sliče na ništa i zato sada dajemo novac i za obnovu ta dva stadiona, kao i stadiona Vojvodine u Novom Sadu", rekao je Vučić.

 

17 milijuna

eura izdvojit će država za uređenje tribina i terena niškog stadiona Čair

Uz stadione u Beogradu i Novom Sadu, obnavlja se i onaj u Nišu. Počela je obnova terena na niškom stadionu Čair. Uskoro se očekuje završetak radova, a Čair će dobiti potpuno novi travnati teren, s podzemnim prskalicama za zalijevanje i suvremenim sustavom za drenažu i odvodnjavanje. Krajem godine kreće i rekonstrukcija zapadne tribine Čaira, kao i uređenje ostalih tribina. Država će za to izdvojiti oko 17 milijuna eura. Obnavlja se i gradski stadion u Zrenjaninu, počela je prva faza radova, obnova atletske staze.

Vrijednosti investicije je 190 milijuna dinara (oko 1,6 mil. eura), od kojih je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja, dala 120 milijuna dinara, a oko 70 milijuna dinara je iz proračuna osigurao Grad Zrenjanin.  U Novom Sadu iz Uprave FK Vojvodine poručuju da stadion Karađorđe ne ispunjava uvjete niti za treće kolo kvalifikacija za Ligu Europe, te da će se graditi novi stadion vrijedan 25 milijuna eura. Podignut će se uz pomoć države, na istom mjestu gdje se nalazi sadašnji.

Novi koševi u Pioniru
Kada je riječ o obnovi sportskih dvorana, 21. lipnja počela je obnova dvorane Aleksandar Nikolić (Pionir). Radovi će biti završeni do kraja rujna, kako bi dvorana u listopadu bila spremna za košarkaška natjecanja.

U dvorani će biti postavljen potpuno nov parket, novi koševi i nova sjedišta.  Obnavlja se i zgrada Sokolane, bivšeg DTV Partizan, u Šapcu. Posljednjih desetak godina zbog neriješenih vlasničkih odnosa, prije svega s državom, zgrada nije održavana. Nakon povratka u vlasništvo grada pripremljen je projekt obnove kojeg je podržala Europska unija sa 150.000 eura, dok će grad uložiti 100.000. eura 

Komentirajte prvi

New Report

Close