Srbija u stanove za ratne veterane ulaže 325 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 23. srpanj 2019. u 22:00
Srpski ministar obrane Aleksandar Vulin /Srđan Ilić/PIXSELL

Stanovi će se prodavati, a cijena po kvadratnom metru bit će od 400 eura u Vranju, preko 450 eura u Nišu pa do 500 eura koliko će koštati u Beogradu i Novom Sadu.

Srbija će ove i naredne godine graditi 8022 stana za pripadnike snaga sigurnosti ukupne vrijednosti 325 milijuna eura, izjavila je Zorana Mihajlović, srpska ministrica građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlovićka je u Skupštini Srbije, obrazlažući izmjene Zakona o posebnim uvjetima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga sigurnosti, kazala da se izmjene donose kako bi se proširio krug osoba na koje se projekt odnosi – borce, obitelji palih boraca, vojne invalide i mirnodopske vojne invalide.

Najviše grade u Novom Sadu
Prema njenim riječima, u Vranju se gradi 186 stanova, Nišu 190, Kraljevu 200, Kragujevcu 216, u Novom Sadu će to biti 548 i Sremskoj Mitrovici 190.

 

8022 stana

gradi se u nizu gradova Srbije

"Mi smo već krenuli sa 1530 stanova, očekujem da ove i naredne godine počne izgradnja ukupno 8022 stana. Vrijednost s kompletnom infrastrukturom je 325 milijuna eura, a država je osigurala lokalnim samoupravama novac da srede vanjsku infrastrukturu", rekla je Mihajlović. Ona je dodala da su cijene po metru kvadratnom, u Vranju 400 eura, Nišu 450 eura, Kraljevu 400 eura, Kragujevcu 430 eura, Sremskoj Mitrovici 430 eura, Novom Sadu i Beogradu po 500 eura.

Posla i za domaće 
Zorana Mihajlović kaže da će se, s obzirom na da bi mnogi voljeli kupovati jeftinije stanove, jer nije riječ o socijalnim stambenim jedinicama koje se poklanjaju, jedna od izmjena odnositi na to da prioritet kupovine stanova u Beogradu imaju oni koji već žive na toj teritoriji.

"Ovo je iznimno važan projekt za Srbiju, i to ne samo zbog toga što ćemo graditi stanove, već i zato što je jednako važan za gospodarstvo i stvaranje mogućnosti da domaća poduzeća mogu sudjelovati u izgradnji planiranih stanova", zaključila je ministrica Mihajlović. 

Komentirajte prvi

New Report

Close