Iznenađenje: Sony pokazao novi elektro automobil

Autor: Saša Paparella , 08. siječanj 2020. u 14:18
Senzori prepoznaju putnike /Shutterstock

Tehnologija asistirane vožnje.

Japanski elektronički div Sony iznenadio je u utorak posjetitelje sajma tehnologije u Las Vegasu predstavljanjem modela električnog automobila koji se bazira na tehnologiji asistirane vožnje.

Japanska je kompanija javnosti predstavila prototip automobila u koji su inkorporirani njezini senzori i proizvodi namijenjeni reprodukciji zabavnih sadržaja u automobilima. Automobil je opremljen senzornom tehnologijom koja detektira i prepoznaje putnike u vozilu i omogućuje im da gestama upravljaju sustavom reprodukcije zabavnih sadržaja.

Sony je u automobil ugradio ukupno 33 senzora. Japanska tvrtka je poznata po snažnim slikovnim senzorima koji se mogu koristiti za analizu ceste. Uz kontrolnu ploču Visiona S nalazi se široki panoramski zaslon "za informacije o vožnji i zabavne sadržaje". Iz Sonyja ipak nisu naznačili da planiraju prodavati Vision S.

"Intenzivirat ćemo naša nastojanja da i sami dademo doprinos budućnosti mobilnosti", rekao je izvršni direktor Sonya Kenichiro Yoshida prilikom predstavljanja automobila na sajmu u Las Vegasu. Sonyjevi slikovni senzori mogli bi pomoći sustavima za potporu u vožnji da procijene kada treba pritisnuti kočnicu ili podesiti volan, iako bi većinu odluka donosio vozač, ističe analitičar Technalysis Researcha Bob O'Donnell.

"Asistirana vožnja mogla bi biti podjednako korisna, a možda u nekim slučajevima i korisnija od autonomne vožnje", zaključio je O'Donnell.  

Komentirajte prvi

New Report

Close