Slovenci pretekli Muska u proizvodnji solarnih crijepova

Autor: Poslovni dnevnik , 30. travanj 2019. u 07:30
Zanimanje pokazuju i kupci iz Južne Amerike, Afrike i Ukrajine

Tvrtka Sileo usmjerena je na B2B segment, a tržište traži na Mediteranu.

Vlasnicima spomenički zaštićenih zgrada do sada nije bilo dopušteno postavljanje solarnih panela na krovove gdje su boli oči.

Slovenska tvrtka Sileo ponudila je rješenje, "marsigliese" crijep s četiri solarne ćelije, što je idealna opcija za stare gradske centre i vlasnike kuća koji žele iskoristiti obnovljive izvore, ali žele očuvati estetiku svojih kuća, piše Dnevnik.

"Trend ukazuje na rast fotonaponskih instalacija, pa vjerujemo da je sada pravi trenutak kada s našim proizvodom možemo popuniti nišu koju ne mogu koristiti obični solarni paneli", kaže Mateja Miško iz tvrtke Sileo.

Tvrtka je razvila i fotonaponsku pločicu s crvenim solarnim ćelijama, što je mnogo teže dobiti od crne, a vizualni efekt takvih pločica je idealan. Trenutno traže strateškog partnera kako bi im pomogao da se još više automatiziraju, kao i da povećaju proizvodnju crijepova.

Tvrtka se trenutno fokusira na B2B segment, uglavnom na arhitekte i dizajnere i želi se povezati s institucijama za zaštitu kulturne baštine. Potencijalna tržišta tvrtke su uglavnom mediteranske zemlje, kao što su Španjolska, Francuska i Italija, a zanimanje pokazuju i kupci iz Južne Amerike, Afrike i Ukrajine. 

Glavni konkurent im je Elon Musk, vlasnik Tesle, čiji solarni krovni crijep još nije dostupan. Ostali nude nižu kvalitetu i više cijene. 

Komentirajte prvi

New Report

Close