‘Sječa’ direktora u Šumama RS

Autor: Poslovni dnevnik , 15. rujan 2019. u 21:59
Vlada traži odlazak 18 direktora šumskih gospodarstava/Goran Kovačić/PIXSELL

Javno poduzeće poslovalo je u prvih šest mjeseci s gubitkom od 10 milijuna kuna.

Javno poduzeće Šume Republike Srpske poslovalo je u prvih šest mjeseci s minusom od 2,63 milijuna KM (oko 10 mil. kuna), a 18 od 26 gospodarstava ima negativne financijske pokazatelje.

Najgore je u gospodarstvima Romanija, Vrbanja i Oštrelj, pišu Nezavisne novine. To je bilo posve dovoljno da vlada RS održi tematsku sjednicu nakon koje je premijer Radovan Višković pozvao direktore gubitaša da podnesu ostavke jer se, kako je poručio, od javnih poduzeća očekuje da posluju pozitivno i uplaćuju dividendu. 

"Ne možemo tolerirati gubitke, ne možemo tolerirati bahato ponašanje pojedinih direktora, ne možemo tolerirati određene 'kriminalne radnje' u određenim gospodarstvima, ne možemo tolerisati krađu šuma i imovine koja je imovina RS i tražimo akciju", rekao je Višković.

"Dajte prostora onima koji žele raditi i onima koji su sposobni", dodao je premijer. Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, kaže da su svjesni svih problema, te da oni nisu prisutni u svim gospodarstvima, nego da ima i onih koji rade uspješno. 

"U jednom broju gospodarstava imamo velikih problema, a ti su problemi vezani ili za nedovoljan obujam sječe, odnosno neispunjavanje plana sječe, ili za iskazane minuse na računu, za velika zaduženja prema središnjem računu i za prevelik broj zaposlenih", rekao je Pašalić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close