Simpo prelazi u vlasništvo države

Autor: Poslovni dnevnik , 07. kolovoz 2014. u 21:59
PD

Potpisivanjem ugovora između kompanije Simpo iz Vranja i sedam poslovnih banaka o mirovanju duga na ime prispjelih rata kredita i kamata počeo je proces konsolidacije.

Potpisivanjem ugovora između kompanije Simpo iz Vranja i sedam poslovnih banaka o mirovanju duga na ime prispjelih rata kredita i kamata počeo je proces konsolidacije, pišu Večernje novosti. Naime, stvoreni su uvjeti za početak proizvodnje koja je stala u lipnju, rekao je Slađan Disić, generalni direktor kompanije. Ubrzo će biti održana skupština dioničara te će Simpo iz Fonda za razvoj dobiti kredit od pet milijuna eura za početak prozvodnje.

“Zahvaljujući razumijevanju poslovnih banaka, potpisan je ugovor o mirovanju duga do 31. listopada, kojim se regulira mirovanje dospjelih rata kredita, kamata i ostalih naknada. Ugovor je potpisan s mogućnošću produženja važenja do kraja ove godine. Računi tvornice namještaja bit će odblokirani poslije usvajanja zaključka srpske vlade o konverziji obveza koje Simpo ima na temelju poreza, doprinosa i ostalih javnih prihoda u trajni ulog Republike Srbije u kapital Simpa, čime će država postati većinski vlasnik.

Dug Simpa za neisplaćene poreze i doprinose koje će država preuzeti na sebe iznosi 5,7 milijardi dinara. Simpo u ovom trenutku zapošljava 3988 radnika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close