Scolari napustio brazilsko kormilo, Reuters objavio najbolju i najgoru momčad SP-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. srpanj 2014. u 09:56
Foto: Reuters

Brazilci su od svojih reprezentativaca očekivali svjetski naslov, a dobili su razočaranje, tugu i očaj, te najveći poraz u povijesti.

Izbornik brazilske nogometne reprezentacije Luiz Felipe Scolari ipak je popustio pritisku javnosti i nakon katastrofalnog završetka svjetskog prvenstva podnio je ostavku.

Brazilci su od svojih reprezentativaca očekivali svjetski naslov, a dobili su razočaranje, tugu i očaj, te najveći poraz u povijesti (1-7 od Njemačke). Kada je 'Selecao' dobio 'porciju' i od Nizozemske u susretu za broncu bilo je jasno kako Scolari mora otići.

Njegov ugovor s Brazilskim nogometnim savezom (CBF) ionako je završio nakon World Cupa, no Scolari je ipak podnio stavku na dužnost ispričavši se javnosti za debakl.

"Bilo bi nepošteno suditi o mojem radu nakon jednog lošeg rezultata," kazao je Scolari koji je u svom drugom mandati na klupi 'Selecaoa' u 29 utakmica ostvario 19 pobjeda, šest neodlučenih ishoda i četiri poraza. Na SP je osvojio četvrto mjesto, a prošle godine je pobijedio na Kupu konfederacija.

"Mislim da sam dobro obavio posao," dodao je Scolari koji je u svom prvom manadatu na brazilskoj klupi osvojio svjetski naslov 2002. godine.

Predsjednik CBF-a Jose Maria Marin zahvalio se Scolariju i njegovom stručnom stožeru najavivši potragu za novim izbornikom.

"Scolari i njegovi suradnici zaslužili su poštovanje i zahvalu. Vratili su reprezentaciju narodu, premda nije završilo kako smo planirali. Nećemo žuriti kod izbora novog izbornika," kazao je Marin.

Reprezentaciju će privremeno preuzeti Alexandre Gallo, izbornik U-20 reprezentacije. Po svemu sudeći Gallo će odraditi i četiri prijateljske utakmice koje Brazil ima u rujnu i listopadu protiv Ekvadora, Kolumbije, Argentine i Turske.

Reuters objavio najbolju i najgoru momčad SP-a

Ugledna novinska agencija Reuters objavila je najbolju, ali i najgoru momčad svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu koje je okončano njemačkim trijumfom:

NAJBOLJIH 11 (4-3-3): Keylor Navas (Kos) – Philipp Lahm (Njem), Mats Hummels (Njem), Thiago Silva (Bra), Marcos Rojo (Arg) – Javier Mascherano (Arg), Arjen Robben (Niz), James Rodriguez (Kol) – Neymar (Bra), Thomas Mueller (Njem), Lionel Messi (Arg)

NAJGORIH 11 (4-3-3): Iker Casillas (Špa) – Dani Alves (Bra), Sergio Ramos (Špa), Pepe (Por), Benoit Assou-Ekotto (Kam) – Eden Hazard (Bel), Shinji Kagawa (Jap), Alex Song (Kam) – Fred (Bra), Mario Balotelli (Ita), Cristiano Ronaldo (Por)

Komentirajte prvi

New Report

Close