Ruski milijarder na mukama: Ne znam kako živjeti nakon ovog

Autor: Poslovni.hr , 18. ožujak 2022. u 07:34
Foto: Reuters

Otkako je počela invazija na Ukrajinu, Fridmanovo bogatstvo palo je za 4 milijarde dolara

U intervjuu za Bloomberg, ruski oligarh Mihail Fridman istaknuo je da ne zna kako živjeti otkad se prije tri tjedna  našao na udaru sankcija.

Naime, Fridmana, koji prema rema Bloombergovom Billionaire Indexu trenutno ima neto vrijednost od 10,1 milijardu dolara, EU je sankcionirala 28. veljače , a Velika Britanija 15. ožujka. Kako navodi Reuters, tada je sankcije EU-a opisao kao “neosnovane i nepoštene” i najavio da će ih osporiti.

Bloomberg piše kako je otkako je počela invazija na Ukrajinu, Fridmanovo bogatstvo palo za 4 milijarde dolara. Fridman, koji je inače i suosnivač londonske investicijske tvrtke LetterOne i bivši član uprave ruske bankarske tvrtke Alfa-Bank u razgovoru za Bloomberg ističe da su sankcije ujedno značile da je njegova posljednja ispravna britanska bankovna kartica zamrznuta.

Kako tvrdi, trenutačno živi u Ujedinjenom Kraljevstvu, ima džeparac od 2.500 funti (3.300 dolara) mjesečno i mora podnositi zahtjev britanskoj vladi kako bi dobio dozvolu za trošenje novca.

Inače, Fridman je dao ostavku iz uprave Alfa-Bank dan nakon što ga je EU sankcionirala, a odstupio je i iz upravnog odbora LetterOne, investicijske tvrtke kojoj je suosnivač.

U razgovoru za Blomberg spominje kako je smatrao da ima dobre odnose sa Zapadom zbog svojih putovanja u Washington i programa Alfa-Bank stipendija koji je uspostavio za američke, britanske i njemačke građane 2004. godine.

˝Iskreno smo vjerovali da smo tako dobri prijatelji zapadnog svijeta da ne možemo biti kažnjeni˝, kazao je za Bloomberg.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Priviknuti ćete se ……..mi smo isto prije 10-12  godina morali priviknuti  da je ZAGREBAČKA  BURZA  propala…….na neki način / za male  dioničare…i da su poduzeća

kojima smo vjerovali…propali…..pa, ipak funkcioniramo  uspješno i danas….

Tako ćete i Vi…gospodo iz Rusije…

Kod god sam došla, ako bih malo više potrošila, mislili su sam Ruskinja…koja ima love..

i zbog jezika itd -…asocirali smo ih na Ruse….koji troše , nisu ono- ko zapadnjaci…u posebnim  kvartovima, posebnim dućanima, posebnim kafićima..hotelima itd..

To je postao standard razmišljanja…vremena se mijenjaju..

Jadničak, ne može živjeti s 3.000 eura.

Stegnut remen, nema druge. Što običan ruski narod ili ukrajinski radi, a na kraju krajeva mi, Hrvati… stežemo remen odavno. Još malo pa nas bude nestalo. Oligarh  ima i zalihe, snaći će se taj medo.

Koga briga za ovog financijera terorizma…

New Report

Close