Ruska Marera gradi poslovni centar? Novi dio grada imat će više od 350.000 kvadrata

Autor: Poslovni dnevnik , 17. siječanj 2019. u 13:17
Uz poslovno središte u Blok 18 preselile bi se i državne i gradske političke institucije

Na natječaju 2016. godine pobijedio je projekt arhitekata Vanje Panić, Marka Veskovića i Aleksandra Kneževića.

Ruski investicijski fond Marera Properties zainteresiran je za izgradnju poslovnog centra u Bloku 18 u Beogradu, na lijevoj obali Save, koji se nalazi nasuprot Beograda na vodi, piše Politika.

"Posjedujemo pola hektara i izuzetno smo zainteresirani za razvoj tog područja. To bi trebao biti novi dio glavnog grada s više od 350.000 kvadrata u kojima bi bio smješten centar poslovnih zbivanja ovog dijela Europe", rečeno je Politici iz Marera Propertiesa.

List navodi da će o tom ulaganju biti riječi kada u Srbiji dođe predsjednik Rusije Vladimir Putin. U Gradskoj upravi rečeno je da bi Blok 18 mogao postati dom za sva tijela vlade Srbiji i Skupštine Beograda, s tajništvima.

Na taj način, navodi Politika, Beograd i Srbija bi bez novca iz proračuna dobili najsuvremenije i najfunkcionalnije uvjete za rad.

Ako pregovori državnog vrha Srbije i Rusije o razvoju Bloka 18 urode plodom, Marera bi možda već sljedeće godine mogla otvoriti gradilište, pod uvjetom da želi koristi ideje arhitekata koji su 2016. godine pobijedili na urbanističko-arhitektonskom natječaju za područje na lijevoj obali Save. 

U protivnom, Mareri će trebati više vremena dok ne počne s gradnjom u Bloku 18. Na navedenom natječaju 2016. godine pobijedio je projekt arhitekata Vanje Panić, Marka Veskovića i Aleksandra Kneževića.

Komentirajte prvi

New Report

Close