Roboti će do 2025. raditi u 14% domova

Autor: Poslovni dnevnik , 15. kolovoz 2019. u 21:59
Šira upotreba i u industriji/REUTERS

Kineski Huawei objavio godišnju studiju o razvoju tehnologije.

Suživot s robotima, nestanak prometnih gužvi zbog umreženosti vozila te porast tvrtki koje koriste virtualnu stvarnost dio je tehnoloških trendova kojima ćemo, po studiji kineske kompanije Huawei, svjedočiti do 2025. godine.

U studiji Global Industry Vision (GIV) sažeta su kompanijska predviđanja o razvoju tehnologije i ključnih industrijskih trendova, a ovogodišnje izdanje detaljno opisuje 10 megatrendova koji već oblikuju naše životna i radna okruženja.

Tako u Huaweiju očekuje razinu globalne penetracije kućnih robota od 14 posto. Što se tiče gospodarstva, GIV predviđa da će u industriji na svakih 10.000 zaposlenika u upotrebi biti 103 robota. Kineska kompanija u studiji očekuje i da će se postotak tvrtki koje koriste virtualnu, odnosno proširenu stvarnost povećati na 10 posto.

Studija predviđa i da će 15 posto svih vozila raspolagati bežičnom tehnologijom koja će umrežavati vozila sa ostalim uređajima što će povezati ljude, vozila i infrastrukturu, eliminirati gužve i ubrzati hitne službe.

Već do 2022. tržište IoV (Internet of Vehicles) rješenja vrijedit će do 145 milijardi američkih dolara dok bi do 2025. godine širom svijeta trebalo postojati oko 200 milijuna automobila povezanih direktno na 5G mrežu.

Također, 5G tehnologija napravit će veliki pomak u medicini jer će medicina na daljinu postati realnost.

Komentirajte prvi

New Report

Close