Robot zamijenio muškarca za kutiju povrća usmrtivši ga na pokretnoj traci

Autor: Poslovni.hr , 09. studeni 2023. u 09:32
foto: unsplash/ilustracija

Radovi su prethodno bili odgođeni za dva dana zbog problema sa senzorom robota.

Nesreća se dogodila dok je muškarac, inače, zaposlenik kompanije za robotiku u 40-im godinama, pregledavao robota.

Robotska ruka zamijenila je čovjeka za kutiju povrća, podigla te bacila na pokretnu traku, smrskavši mu lice i grudi, objavila je južnokorejska novinska agencija Yonhap. Muškarac je preminuo u bolnici.

Robot bio odgovoran za podizanje kutija paprika i njihovo prebacivanje na palete. Stradali djelatnik je provjeravao rad senzora robota prije njegovog probnog rada u pogonu za sortiranje paprike u provinciji Južni Gyeongsang, zakazanog za 8. studeni, dodaje agencija, citirajući policiju, piše BBC.

Radovi su prethodno bili odgođeni za dva dana zbog problema sa senzorom robota. Muškarac, radnik iz tvrtke koja je proizvela robotsku ruku, provjeravao je stroj do kasno u noć kako bi utvrdio uzrok problema. U izjavi nakon incidenta, dužnosnik Donggoseong Export Agricultural Complexa, koji je vlasnik tvornice, pozvao je na uspostavu “preciznog i sigurnog” sustava.

U ožujku je Južnokorejac u svojim 50-ima pretrpio ozbiljne ozljede nakon što ga je zarobio robot dok je radio u tvornici za proizvodnju automobilskih dijelova.

Komentirajte prvi

New Report

Close