Rafinerija nafte Brod u pogonu sredinom 2020.

Autor: Poslovni dnevnik , 26. studeni 2019. u 21:59
Rusi tvrde da se ne povlače iz RS/Ivica Galović/PIXSELL

Postrojenje u ruskom vlasništvu prestalo je s radom početkom ove godine, nakon velikog požara, i sada je u remontu.

Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske, rekao je kako očekuje da će se Rafinerija nafte u Bosanskom Brodu, u ruskom vlasništvu, vratiti u proizvodnju sredinom sljedeće godine.

Đokić je izjavio da mu je to potvrđeno za vrijeme razgovora u Moskvi na Energetskom forumu, te da mu je ruski ministar energetike Aleksandar Novak rekao da se nemaju namjeru povući se iz RS.

"Ta činjenica dodatno je potvrđena i prilikom razgovora srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika s premijerom Rusije Dmitrijem Medvjedovim", rekao je Đokić u Narodnoj skupštini Republike Srpske odgovarajući na pitanja zastupnika.

On je dodao da se u Rafineriji nafte Brod trenutno radi na remontu postrojenja kako bi bilo osposobljeno za proizvodnju u sljedećoj godini. Ministar Đokić smatra da poslovanje grupe Optima i Rafinerije nafte Brod neće biti povezano s Programom reformi BiH kojeg je usvojilo Predsjedništvo BiH jer nema osnova za to, prenose Nezavisne novine.

Rafinerija nafte Brod, poznata kao veliki onečišćavač, službeno je prestala s radom početkom ove godine nakon požara krajem 2018. u kojem je izgorjelo jedno postrojenje. Zbog havarije u Rafineriji nafte prestala je s radom i proizvodnja baznog ulja u Rafineriji ulja u Modriči. 

Komentirajte prvi

New Report

Close