Računalstvo u oblaku ‘izvuklo’ IBM-ovo drugo tromjesečje

Autor: Poslovni dnevnik , 21. srpanj 2020. u 21:59
Prihodi kompanije od 18,12 milijardi dolara nadmašili su očekivanja analitičara

IBM se oslobodio nekih naslijeđenih poslovanja kako bi se fokusirao na poslovanje „u oblaku“ s visokim maržama.

International Business Machines (IBM) premašio je u drugom tromjesečju ranije procijenjenu dobit, budući da je zbog koronakrize porasla potražnja za uslugama „računalstva u oblaku“. IBM-ovi ukupni prihodi pali su za 5,4 posto, na 18,12 milijardi dolara, ali ipak su iznad očekivanja analitičara od 17,72 milijarde dolara.

IBM se oslobodio nekih naslijeđenih poslovanja kako bi se fokusirao na poslovanje „u oblaku“ s visokim maržama, područje koje zadnjih godina postaje sve zanimljivije jer kompanije ubrzano prelaze na takve usluge kako bi povećale učinkovitost.

„Trend koji vidimo na tržištu je jasan. Klijenti žele modernizirati aplikacije, premjestiti više opterećenja ‘u oblak’ i automatizirati informatičke zadatke“, rekao je novi čelnik IBM-a Arvind Krishna.

30

posto porasli su IBM-ovi prihodi od poslovanja ‘u oblaku’, na 6,3 milijarde dolara

Prihodi od poslovanja u oblaku, koji je Krishna prethodno vodio, u drugom su tromjesečju porasli za 30 posto, na 6,3 milijarde dolara. Krishna je u travnju preuzeo položaj od izvršne direktorice Ginni Rometty.

IBM-ovo globalno poslovanje za poslovne usluge pogodila je smanjena ili odgođena potrošnja na projekte zbog COVID-a 19, izjavio je financijski direktor James Kavanaugh. Prodaja tog poslovanja pala je za sedam posto, na 3,9 milijardi američkih dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close