Propala prodaja Instituta u Igalu

Autor: Poslovni dnevnik , 28. siječanj 2020. u 21:59
Jedinu ponudu za kupovinu 56,48% državnih dionica dao je češko-crnogorski konzorcij

Neuspješna privatizacija.

Crnogorski Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte nije prihvatio izvještaj Natječajnog povjerenstva za privatizaciju o rezultatima pregovora za zaključenje ugovora o prodaji 56,48 posto državnih dionica u Institutu Simo Milošević u Igalu.

Pregovori su počeli u ožujku prošle godine. Savjet je zadužio Natječajno povjerenstvo da donese odluku o proglašenju natječaja neuspješnim.

"Utvrđeno je da jedina ponuda za kupovinu dionica nije osigurala konkurenciju, te da je došlo do značajnih promjena, kako na globalnom tržištu, tako i u ekonomskom, financijskom i pravnom sustavu Crne Gore, koje otvaraju nove mogućnosti za valorizaciju nespornog resursa Instituta", navodi se u priopćenju.

Nadležni resori će, navodi se, razmotriti mogućnosti i budući proces valorizacije Instituta s obzirom na izuzetan razvojni potencijal koji zdravstveni turizam ima u Crnoj Gori.

Ponudu za kupovinu 56,48 posto dionica Instituta dostavio je konzorcij češke kompanije Philibert i tvrtke Vile Oliva, u vlasništvu crnogorskog poduzetnika Žarka Rakčevića.

Konzorcij je ponudio 10 milijuna eura za dionice i 27,9 milijuna eura ulaganja u sljedećih pet godina. 

Komentirajte prvi

New Report

Close