Proizvod se povlači s tržišta, za neke ljude može predstavljati opasnost

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. kolovoz 2019. u 13:47
Foto: Getty Images

Proizvod nije u skladu s europskim uredbama o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, postupcima u područjima sigurnosti hrane te o pružanju informacija o hrani potrošačima.

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u petak o povlačenju s tržišta danskog proizvoda Naturli bio veganski maslac 225g (Naturli’ Bio Veganes Streichfett, 225 g), datuma 'najbolje upotrijebiti' od 30.08.2019. do  27.11. 2019., zbog prisutnosti mliječnog proteina.

 S obzirom da proizvodi sadrže mliječni protein i da taj sadržaj nije naznačen na deklaraciji, navedeni proizvod može predstavljati potencijalnu opasnost za osobe alergične na mlijeko, priopćeno je Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

 Osobe koje nisu alergične na mlijeko mogu i dalje upotrebljavati navedene proizvode bez ograničenja.
 Proizvod na tržište Republike Hrvatske stavlja tvrtka za poslovanje s hranom Priroda i društvo d.o.o. iz Zagreba.

 Proizvođač Naturli bio veganskog maslaca 225g je danska tvrtka Grønvang Food ApS, Vestergade 11, Vejen, a veleprodaju obavlja tvrtka Dennree GmbH, Hofer Str. 11, Töpen, Njemačka.

 Proizvod nije u skladu s europskim uredbama o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, postupcima u područjima sigurnosti hrane  te o pružanju informacija o hrani potrošačima.

 Detaljniji podaci o povratu proizvoda dostupni su na službenoj stranici subjekta u poslovanju s hranom – https://prirodaidrustvo.hr/novosti/zdravlje/obavijest-za-potrosace3 .

 Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima, navodi se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close