Proizvođač povlači gotovo 35 tona prerađene piletine: Kupci su u njoj našli metal

Autor: Poslovni.hr , 22. ožujak 2019. u 16:05
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ovo je novi ovogodišnji veliki incident, nakon što je početkom godine tvrtka već povukla 18 tona pilećih medaljona jer su u nekima od njih kupci našli gumu.

Korporacija Tyson Inc. povlači gotovo 35 tona prerađene smrznute piletine nakon što su se kupci požalili da sadrži metal.

Odjel za sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede SAD-a objavio je povlačenje na svojoj internetskoj stranici, prenio je Business Insider.

Američka služba za sigurnost hrane i inspekcijska služba Ministarstva poljoprivrede (FSIS) najavila je povlačenje navevši da je kontaminacija utjecala na smrznute, gotove proizvode od piletine proizvedene 30. studenog u tvornici u Arkansasu.

"Problem je otkriven kada je FSIS primio dvije pritužbe potrošača na strane materijale u pilećim proizvodima", navodi se u priopćenju agencije.

Već drugi incident ove godine, bilo ih i ranije

Tyson je u siječnju povukao 18 tona obrađene piletine iz prodavaonica prehrambenih namirnica diljem SAD-a, nakon što su kupci u njima pronašli gumu.

"Iako su ta izvješća uključivala samo dva paketa, iz opreznosti, tvrtka povlači te proizvode. Tyson Foods nije primio izvješća o ozljedama ili bolestima povezanim s pogođenim proizvodom", navodi se pak u priopćenju tvrtke u vezi zadnjeg povlačenja piletine kontaminirane s metalom.

No incidenti su se događali i ranije. Tyson je povukao 37 tona pilećih medaljona 2014. kada je u njima također pronađena guma. Sličan incident se dogodio i 2016. godine, kao i sredinom 2018.

Udruge za zaštitu proizvođača za ovakve incidente, koji se događaju i u drugim tvrtkama, odgovornim smatraju automatizaciju proizvodnje, zbog čega mnogi dijelovi strojeva završavaju pomiješani s hranom, prenio je Reuters vezano uz najnoviji incident.

Komentirajte prvi

New Report

Close