Prodana Industrija mesa Srem Šid

Autor: Poslovni dnevnik , 05. travanj 2018. u 22:00
Mesni proizvodi iz Srem Šida nekad su se izvozili na zapadna tržišta/G. Kovačić/PIXSELL

Srpsko-mađarski konzorcij ulaže 1,6 milijuna eura u proizvodnju govedine za Tursku.

Odbor vjerovnika Industrije mesa Srem Šid prihvatio je ponudu za kupovinu dijela imovine tog nekad velikog proizvođača koji se od 2001. godine nalazi u stečaju, javila je RTV.

Kako prenosi vojvođanska televizija, prema još neslužbenim podacima, jedan srpsko-mađarski konzorcij s iskustvom u mesnoj industriji spreman je da uložiti 1,6 milijuna eura u oživljavanje proizvodnje. Prema najavi investitora, na preradi goveđeg mesa za tržište Turske, posao bi trebalo dobiti oko 100 radnika, a početak proizvodnje očekuje se sredinom godine.

"Srem Šid je klaonica koja će biti namijenjena izvozu goveđeg mesa kroz Sporazum o slobodnoj trgovini s Turskom", rekao je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodopriprede Srbije. Nekad je kompanija zapošljavala do 2000 osoba, pogon mesne industrije radio je u tri smjene, a svinje, perad i goveda uvozili su se iz gotovo svih zemalja regije. Proizvodi iz Srem Šida izvozili su se i na tržište zapadnih i prekooceanskih zemalja.

Krajem 2017. godine dug Srem Šida iznosio je skoro 577 milijuna dinara (oko pet milijuna eura), a bivši radnici, njih 230, i dalje čekaju naplatu zaostalih potraživanja, koja prema podacima općinskog Saveza samostalnih sindikata, iznosi u prosjeku oko 400.000 dinara po radniku, navodi Tanjug. 

Komentirajte prvi

New Report

Close