Prodaje se jedan od Hrvatima omiljenih lanaca trgovina

Autor: Poslovni.hr , 31. kolovoz 2023. u 13:08
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Kako prenose poljski mediji, još uvijek nema službenih informacija o tome što će se događati s trgovcem koji nudi niske cijene na preko 3.200 lokacija širom Europe.

Poljski maloprodajni lanac Pepco uskoro bi trebao dobiti novog vlasnika, prenosi B92. S druge strane, malezijski diskonter MR.DIY planira širenje u Europi, dok portugalski lanac Biedronka planira širenje u regiji.

Zbog velikih dugovanja kompanije Steinhoff, u čijem se vlasništvu nalazi 72% lanca Pepco, poljski trgovac će u idućem razdoblju dobiti novog većinskog vlasnika. Pepco je posljednjih godina bio jedan od najbrže rastućih neprehrambenih diskontera u Europi. Pepco je osnovan 1999. godine u Poljskoj, a u okviru grupe danas posluju i lanci Poundland, kao i Dealz. Kako prenose poljski mediji, još uvijek nema službenih informacija o tome što će se događati s trgovcem koji nudi niske cijene na preko 3.200 lokacija širom Europe, piše Retail Serbia.

Europsko tržište postaje sve više zanimljivo trgovcima koji otvaraju diskonte. Malezijski diskonter MR.DIY koji posluje već u Turskoj i Španjolskoj planira velike operacije širom Europe. U nekoliko zemalja su registrirane filijale, a prvi diskonti bi se mogli pojaviti najprije u Grčkoj. Na policama malezijskog lanca nalazi se veliki izbor igračaka, alata, sezonskog programa, kemije, odjeće…

Prehrambeni diskonter Biedronka sa sjedištem u Poljskoj koji je u vlasništvu portugalske grupe ulazi na tržišta Rumunjske, Slovačke i Češke. Na upit portala Retail Serbia kako gledaju na srpsko tržište i bi li se mogla i ta država naći u planovima ekspanzije, iz kompanije su potvrdili da ulazak u Srbiju i ostale zemlje Balkana za sada u ovoj fazi nije u planu.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Silom prilika tumarao sam dućanima u potrazi za oblekom i puma je best buy.. ako stanete u nju .

Sad kad je moda dosegla svoj finalni oblik ( prilično suprotno od npr. Muzike) bitno je naći kvalitetni dućan kako bi se moglo snabdijeti za sljedeći reproduktivni ciklus.

New Report

Close