Prodaja Sava centra za desetak dana

Autor: Poslovni dnevnik , 03. studeni 2019. u 21:59
Pregovori s Delta Holdingom o JPP-u nisu bili uspješni

Kupac kongresnog centra morat će zadržati namjenu objekta i uložiti 40 mil. eura u obnovu.

Oglas za prodaju beogradskog Sava centra bit će raspisan za desetak dana. Kupac će imati obvezu zadržati namjenu objekta kao kongresnog centra i u njegovu obnovu uložiti oko 40 mil. eura, piše Politika.

Pozivajući se na neimenovane izvore, beogradski list objašnjava da se grad želi riješiti kongresnog centra zato što mu donosi gubitke od oko 3 mil. eura godišnje koji se pokrivaju iz proračuna. Od poreza na imovinu koji Sava centar kao gradska tvrtka ne plaća, gradski proračun Beograda prihodovao bi oko milijun eura. Beograd je u potragu za partnerom za Sava centar prvi put krenuo 2016. godine kada je raspisan javni poziv za osnivanje zajedničke tvrtke.

Novi javni poziv objavljen je krajem 2017. i od privatnog partnera u JPP-u očekivalo se da obnovi kongresnu i infrastrukturu centra. Grad i Delta Holding Miroslava Miškovića sredinom 2018. godine započeli su izravne pregovore koji su bili nesupješni i ubrzo je objavljeno će se za Sava centar tražiti koncesionar.  Goran Vesić, zamjenik gradonačelnika Beograda, tada je rekao da su razgovori s Delta Holdingom trajali nekoliko mjeseci, ali da se nisu uspjeli dogovoriti oko načina na koji bi se, prema mišljenju gradske vlasti, zaštitilo interese grada. 

"Odluka kojom smo prekinuli ovaj postupak nije usmjerena protiv kompanije Delta Holding, koju pozivam da sudjeluje i u sljedećem procesu kojeg ćemo pokrenuti", objasnio je zamjenik gradonačelnika, dodajući da se koncesija od JPP-a razlikuje po tome što u tom slučaju imovina ostaje u vlasništvu grada. Međutim, sada se ide u prodaju.

Komentirajte prvi

New Report

Close