Privatiziran Hotel Grude

Autor: Poslovni dnevnik , 21. studeni 2019. u 21:59
Violeta će uložiti u obnovu devastiranog hotela

Kupac Petar Ćorluka.

Hotel Grude u Grudama prodan je kompaniji Violeta, u vlasništvu Petra Ćorluke, koja će uložiti u njegovu obnovu, doznaje BiznisInfo.

Prema riječima Ante Markića, direktora Agencije za privatizaciju Zapadnohercegovačkog kantona, kupac se ugovorom obvezao na ulaganja u roku tri godine. Hotel je izgrađen prije 40 godina te će najvjerovatnije biti srušen pa u potpunosti ponovno izgrađen.

Početna cijena za kupovinu bila je 316.848 KM (oko 162.000 eura), ali obveza investitora je da u objekat u sljedeće tri godine uloži 8 milijuna maraka. Riječ je o devastiranom objektu u središtu Gruda, pa se s nestrpljenjem čekao ulagač koji će ga obnoviti.

Na tom mjestu je 18. studenoga 1991. godine utemeljena Hrvatska zajednica Herceg-Bosna. Vlasnik Violete, tvornice higijenskog papira, već ima hotel Colors Inn u Sarajevu, a nedavno je započeo i s ulaganjima u hotelijerstvo u Hrvatskoj.

Početkom mjeseca objavljeno je da je Violeta završila proces preuzimanja tvornice keksa Lasta iz Čapljine, u koju planira uložiti 20 milijuna KM. 

Komentirajte prvi

New Report

Close