Preprodajom službenih ski-passova zaradili milijune

Autor: Poslovni.hr , 30. svibanj 2017. u 22:01
Arhivska fotografija: Goran Stanzl / Pixsell

Menadžment Skijališta Srbije upleten u aferu s besplatnim propusnicama za skijanje na Kopaoniku koje su se nudile za 500-600 eura.

Menadžment JP Skijališta Srbije oštetio je državni proračun za milijune, budući da je u zimskoj sezoni dopustio nelegalnu preprodaju službenih ski-passova (propusnica) za Kopaonik, piše Blic.

Priznanje kupaca

Reč je o besplatnim promotivnim ski-passovima koje su Skijališta Srbije na čelu s v.d. direktorom Dejanom Ćikom dijelila zaposlenima, mnogima u državnoj upravi, javnim ustanovama i poznatim osobama. Prema pisanju lista, koji je došao do zapisnika Ski-centra Kopaonik, utvrđeno je da od karata koje su izdane kao službene ski-karte Skijališta Srbije u evidenciji ovog ski-centra nedostaje 138 karata, pa se sumnja da je riječ o organiziranoj prijevari iza koje stoje i ljudi iz najužeg rukovodstva kompanije.

Ako se zna da su te karte preprodavane po 500 ili 600 eura, može se govoriti o milijunskoj zaradi, navodi Blic. Nedopušteno korištenje službenih ski-passova utvrdili su i redari na skijalištima na Kopaoniku, a kupci tih karata su priznali kako su dolazili do propusnica.

“Prije Nove godine kupio sam ski-pass od N. J. koji sam platio 67.000 dinara (oko 545 eura). Ta osoba mi je rekla da mogu skijati neometano. Jedan dio, 24.000 dinara, sam platio sam gotovinom, a 43.200 sam uplatio putem pošte”, napisao je u izjavi jedan od kupaca.

 

138ski-karata

nedostaje u službenoj evidenciji Kopaonika

Inače, službena cijena ski-passa za cijelu zimsku sezonu na Kopaoniku iznosila je 73.800 dinara (600 eura), a kako doznaje Blic, mnoge službene karte su na crnom tržištu prodavane i po toj, najvišoj ceni, ali i za manje, ovisno o broju dana na skijalištu.

Na prodajnom mjestu u Upravi Beograd tiskana su 394 službena ski-passa ili čak 149 više nego na šalterima u ski-centru Kopaonik. Prema pisanju Blica, od kad je na mjesto v.d .direktora Skijališta Srbije došao Dejan Ćika, podjela besplatnih službenih ski-karata nekontrolirano je porasla. Tako su redari na skijalištu utvrdili nedopušteno korišenje 10 ski-passova evidentiranih na JP Skijališta Srbije u Ski-centru Kopaonik. Redarske službe otkrile su još sedam neevidentiranih ski-kartica u Centru, koje se vode na Skijališta Srbije. O skandalu na skijalištu obaviještena je i policija, pa se očekuje da slučaj dobije i sudski epilog.

Elektronski sustav kontrole

“Službene ski-karte se koriste u službene svrhe, strogo su kontrolirane kroz elektronski sustav kontrole i ne postoji mogućnost malverzacija. Svaka službena ski-karta koja se izgubi ili ošteti odmah se isključuje i ne može se dalje koristiti. Ako se dokaže da je učinjen bilo kakav propust, odgovorni će biti sankcionisani”, kažu u Skijalištima Srbije, dodajući da su ranije skijaši preprodavali obične ski-karte za dane koji su im ostali neiskorišteni.     

Komentirajte prvi

New Report

Close