Premijer Abbott: Učinit ćemo sve da riješimo zagonetku nestalog aviona

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. ožujak 2014. u 09:24
Foto: Thinkstock

Australska agencija za sigurnost na moru je izvijestila da će 12 zrakoplova sudjelovati u današnjoj potrazi.

Australski premijer Tony Abbott je kazao da će vlasti "iskoristiti sve što imaju" u potrazi za nestalim Boeingom Malaysia Airlinesa, piše BBC.  

Potvrdio je da se potraga u Indijskom oceanu nastavila nakon što su se poboljšali vremenski uvjeti. Australska agencija za sigurnost na moru je izvijestila da će 12 zrakoplova sudjelovati u današnjoj potrazi. Zrakoplov sa 239 ljudi je nestao 8. ožujka, poletio je iz Kuala Lumpura, a treba je sletjeti u Peking, no nestao je na putu.

"Moramo učiniti sve što možemo kako bi napokon locirali olupinu zrakoplova i učiniti sve što možemo kako bi riješili neobičnu zagonetku ovog nesretnog leta. Dugujemo to obiteljima i cijelom svijetu", rekao je Abbott i dodao kako je Australija spremna pomoći obiteljima nestalih putnika "na svaki mogući način".

Australija koordinira međunarodnu potragu koja se sada usmjerila na zabačeni dio oceana udaljen oko 2500 kilometara jugozapadno od australskog grada Pertha. Australska agencija je objavila i kartu područja koja su pretražena i plan za današnju pretragu.

Komentirajte prvi

New Report

Close