Postoji više od 472 tisuće slobodnih radnih mjesta: Ovo su najtraženija zanimanja u Njemačkoj

Autor: Poslovni.hr , 14. kolovoz 2019. u 09:34
Foto: Getty Images

Manjak radnika osjete i građani. U Bavarskoj je ovog ljeta bilo problema s voznim redovima vlakova jer je nedostajalo vozača, a u cijeloj zemlji sve je više vijesti o privremenim zatvaranjima bolnica zbog nedostatka medicinskih sestara, a čak je i manjak liječnika sve veći.

Vodoinstalateri i majstori za grijanje i klimatizaciju najtraženija su zanimanja u Njemačkoj, niti u jednoj drugoj branši ne treba toliko vremena za popunjavanje slobodnih radnih mjesta, proizlazi iz nove analize Federalne agencije za zapošljavanje, prenosi RTL.de.

Gotovo dvije trećine svih slobodnih radnih mjestima u ovoj branši nije popunjeno u prosjeku 200 dana, a slijede njegovatelji starijih osoba sa 199 dana.

U analiziranim skupinama zanimanja postoji više od 472.000 slobodnih radnih mjesta, od čega samo u proizvodnim zanimanjima 63.000, uključujući industrijsku i preciznu mehaniku.

Slijede zdravstvene profesije sa 61.000 ponuda za posao.

RTL piše kako sve to osjete građani – u Bavarskoj je ovog ljeta bilo problema s voznim redovima vlakova jer je nedostajalo vozača, a u cijeloj zemlji sve je više vijesti o privremenim zatvaranjima bolnica zbog nedostatka medicinskih sestara, a čak je i manjak liječnika sve veći.

Komentirajte prvi

New Report

Close