Posao u Njemačkoj prilika za stotine tisuća ljudi, a ovo su uvjeti koje morate ispuniti

Autor: Poslovni.hr , 24. prosinac 2018. u 12:25
Foto: Getty Images

Radičević ističe da aktualna njemačka vlast želi izgraditi sustav prema kom će uvoziti radnike.

Novi njemački zakon o zapošljavanju, koji će stupiti na snagu 1. siječnja 2020. godine, trebao bi omogućiti zapošljavanje stotine tisuća radnika s Balkana, ali postoji niz uvjeta, prenosi N1.

Dugogodišnji dopisnik srbijanskih medija iz Njemačke Nenad Radičević za RTS je rekao da su mediji prenijeli da se time ukidaju radne vize, ukazavši da to nije baš tako jednostavno. Taj bi zakon, smatra Radičević, trebao zanatlijama omogućiti zaposlenje.

"Postojat će mogućnost, ukoliko imate kvalifikacija, da dođete u Njemačku na šest mjeseci i za to vrijeme tražite posao, ali morate imati sredstva na računu ili garancije rođaka da će vas uzdržavati za to vrijeme. Nećete smjeti radite nešto drugo van svoje profesije", rekao je Radičević.

Dodao je i da oni koji dolaze u Njemačku moraju znati njemački jezik, a nivo znanja jezika mora biti u skladu s poslom kojim se bave.

Radičević ističe da aktualna njemačka vlast želi izgraditi sustav prema kom će uvoziti radnike. Govoreći o zaradama, navodi primjer medicinskih sestara, koje u Njemačkoj mogu zaraditi 2.000 do 2.500 eura bruto, u što su uračunati i prekovremeni sati, rad noću i ostali dodaci. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Standardni uvjeti radnih dozvola.


@osi3
nisam upoznat s Njemackim viznim sustavom, ali sam siguran da se nakon odredenih godina moze dobiti drzavljanstvo sto bi znacilo da su vise ne podljeze uvjetima vize.

Fale im bravari, ali tko ode raditi kao bravar, mora zauvijek ostati bravar, i takav sustav omogućava komforan i perspektivan život za Nijemce, Ubermensche.

Svaka suverena zemlja, dakle one zemlje koje nemaju marionetske vlade, trebale bi učiniti sve da potaknu ljude da ne idu u taj Četvrti Reich: to je nastavak Hitlerova rasnog sustava u kojemu se svakome unaprijed zacrta što će raditi, i sve mu je zauvijek fiksirano.

New Report

Close