Polugodišnji prihod BAT-a rastao 4%

Autor: Poslovni dnevnik , 01. kolovoz 2019. u 21:59
Operativna dobit dosegla 5,1 milijardu funti/REUTERS

Ispunjavanje ciljeva.

British American Tobacco (BAT), globalna duhanska multinacionalna grupacija, objavila je u četvrtak financijske rezultate za prvih šest mjeseci ove godine.

Polugodišnje izvješće je pokazalo rast prihoda grupe za 4,1 posto, na 12 milijardi funti i rast operativne dobiti na 5,1 milijardu funti.  "Rastom prihoda i dobiti nastavljamo s ispunjenjem zadanih financijskih ciljeva, što nam prvenstveno omogućuje snažna izvedba u dijelu klasičnih duhanskih proizvoda.

No, i u novim kategorijama proizvoda bilježimo zadovoljavajući rast.

U tom dijelu imamo još mnogo posla, I sa novim proizvodima koje planiramo predstaviti u drugoj polovici godine  planiramo dodatno povećanje prihoda do kraja godine", izjavio je u priopćenju izvršni direktor Jack Bowles.

Dodao je kako usporedno s procesom stvaranja snažnije, brže i agilnije organizacije ostvaruju rast vrijednosti u kategoriji klasičnih duhanskih proizvoda, rast profitabilnosti te  dodatno investiramo u nove kategorije".

Prihodi nove kategorije proizvoda, koja uključuje uređaje za zagrijavanje duhana, elektroničke cigarete i moderni oralni duhan, porasli su 27 posto, na 531 milijun britanskih funti, a rast je zabilježen u svim kategorijama.

Prihodi od uređaja za zagrijavanje duhana porasli su četiri posto na 301 milijun funti, prihodi od elektroničkih cigareta 58 posto na 183 milijuna funti, dok su prihodi od modernog oralnog duhana porasli 284 posto na 47 milijuna funti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close