Policija istražuje Krajina osiguranje u RS

Autor: Poslovni dnevnik , 03. srpanj 2016. u 21:59
Iz Krajina osiguranja navodno su izvučeni milijuni

Provjeravaju se nezakonitosti u poslovanju osiguravajućeg društva za koje se sumnja da ih je počinio Upravni odbor na čelu sa suvlasnikom, Amerikancem Naveenom Aggarwalom.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS ušli su krajem prošlog tjedna u prostorije Krajina osiguranja u Banja Luci, javlja portal Capital.ba. U pratnji inspektora došli su i predstavnici Agencije za osiguranje RS i zajedno provjeravaju nezakonitosti u poslovanju tog osiguravajućeg društva za koje se sumnja da je počinio Upravni odbor na čelu s novim suvlasnikom, Amerikancem indijskog porijekla, Naveen Aggarwalom.

Prema pisanju Capitala, provjerava se sudsko rješenje koje je Aggarwal dobio da može naplatiti 5,8 milijuna KM od Krajina osiguranja. On je tužbu podnio s ciljem da izvuče sav novac koji je uložio u kupovinu dionica osiguravatelja. Upravni odbor je za v. d. direktora Krajina osiguranja imenovao Elmedina Đuzela, a Agencija za osiguranje RS naložila je osiguravatelju da ga razriješi. Đuzela bi bio četvrti po redu v.d. direktor tog osiguranja u posljednih nekoliko mjeseci.

Radnici Krajina osiguranja uputili su prošlog tjedna dopis predsjedniku RS Miloradu Dodiku, premijerki Željki Cvijanović, Okružnom tužiteljstvu Banja Luka te Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) u kojem traže da žurno poduzmu mjere kako bi se spriječilo daljnje nezakonito poslovanje Aggarwala. Radnici su opisali i nezakonitosti koje je Aggarwal počinio od kada je preuzeo Krajina osigurnje, između ostalog, kako je osnovao nekoliko tvrtki u koje je prebacivao milijune iz Krajina osiguranja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close