Peković ostao bez nebodera u Budvi

Autor: Poslovni dnevnik , 25. veljača 2019. u 21:59
Neboderi pokraj hotela ušli bi u zaštitni koridor magistrale

Bivši košarkaš NBA želio je u blizini hotela Mediteran, čiji je vlasnik postao za 8,5 milijuna eura, podići zgrade visoke deset katova, što je odbila gradska arhitektica.

Kompanija Spencer & Hill, u vlasništvu bivše NBA zvijezde, košarkaša Nikole Pekovića, neće moći graditi nebodere u sklopu hotelskog kompleksa Mediteran u Bečićima, jer se parcele nalaze u infrastrukturnom zaštitinom koridoru magistrale.

To je rezultat ispitnog postupka kojeg je Ana Samardžić, glavna gradska arhitektica Budve, provela nakon razmatranja zahtjeva koji je Pekovićeva kompanija predala za dobivanje suglasnosti na idejni projekt.

Košarkaš je prije godinu i pol kupio hotel Mediteran za 8,5 milijuna eura, a njegova tvrtka se krajem 2017. uknjižila kao vlasnik hotela.

Prije toga se kod banke kreditno zadužila za šest milijuna eura. Da se Peković ozbiljno sprema ulagati u hotelski kompleks bilo je jasno još prošle godine, kada je tvrtki Spencer & Hill budvanski Sekretarijat za urbanizam izdao Urbanističko tehničke uvjete, kojima je na mjestu velikog vodenog parka i parkirališta koji se nalaze pokraj Mediterana, moguće graditi tri nebodera od 10 katova, s ukupno 40.000 kvadrata bruto građevinske površine, pišu Vijesti.

Mediteran je prvi put bio ponuđen za 68 mil. eura i kroz četiri godine stečajna uprava je čak 16 puta tražila kupca, ali nije bilo zainteresiranih dok se nije pojavio Peković. 

Komentirajte prvi

New Report

Close