Oni su tijekom života stekli golema bogatstva, ali neće ih ostaviti svojoj djeci

Autor: Poslovni.hr , 05. veljača 2017. u 13:00
FOTO: Shutterstock

Zajedničko objašnjenje osoba s liste milijardera i milijunaša koji su svoje bogatstvo odlučili potrošiti za života ili donirati je da ne žele djecu opteretiti ogromnom imovinom i spriječiti ih u razvoju vlastitih potencijala.

Donosimo vam listu bogataša koji ne žele razmaziti svoju djecu.

1. MARK ZUCKERBERG

Postao je milijarder prije 32. godine života, ali njegova kći neće raspolagati s oko 50 milijardi dolara koliko je danas vrijedan. On i njegova supruga odlučili su donirati 99 posto dionica svoje kompanije kako bi unaprijedili ljudske potencijale i promovirali jednakost djece budućih generacija.

2. STING

Stingovo bogatstvo procjenjuje se na oko 300 milijuna dolara, a kako je rekao novac neće ostaviti djeci. Kako je najavio u jednom razgovoru većinu tog novca namjerava potrošiti. Iako kaže da bi im pomogao u nevolji, smatra da to neće biti potrebno jer imaju razvijenu radnu etiku koja će im pomoći da samostalno uspiju u životu. 

3. ELTON JOHN

Zajedno sa svojim suprugom 'težak' je 550 milijuna dolara, ali ne planiraju puno toga ostaviti svojim sinovima. Kaže da je dobro djeci ostaviti solidan financijski temelj, ali da bi im previše novca uništilo živote. Svjestan je ipak da njegova djeca ne žive živote prosječne djece, no ističe da im treba usaditi poštovanje prema radu i zdrav odnos prema novcu.

4. BILL GATES

Ima 90 milijardi dolara, ali ne planira to golemo bogatsvo ostaviti djeci. Pojasnio je da će njegova djeca imati priliku za stjecanje najboljeg mogućeg obrazovanja. Neće biti siromašni, ali želimo da imaju vlastite karijere, rekao je Gates koji smatra da zasipanje djece velikim bogatsvom sprječava njihov razvoj i traženje vlastita puta.

5. WARREN BUFFETT

Stekao je bogatstvo od 65 milijardi dolara, ali samo će mali dio tog novca dobiti njegova djeca. Štoviše, ovaj se investitor obvezao da će još tijekom života donirati 99 posto svog bogatstva. Vjeruje u to da bi bogati ljudi trebali svojoj djeci dati dovoljno da se bave bilo čime, ali ne toliko da ne rade ništa.

6. GEORGE LUCAS

Najbogatiji je režiser Hollywooda s procijenjenim imetkom od 5 milijardi dolara. No, većinu svog bogatstva namjerava donirati za poboljšanje obrazovanja što smatra ključnim za opstanak ljudske vrste. 

7.  ANDREW LLOYD WEBBER

Ima milijardu dolara, ali njegova djeca neće taj novac naslijediti jer on smatra kako je važno da nauče raditi. Većinu novca namjerava donirati kako bi pomogao glazbenicima i kompozitorima koji tek počinju.

8. TED TURNER

Jedan od moćnijih medijskih mogula zaradio je više od 2 milijarde dolara, ali svojoj djeci neće ostaviti veći dio tog novca. Kada umre gotovo sve će otići u dobrotvore svrhe.

Komentari (1)
Pogledajte sve

a gdje je tu todorić koji je dobio večinu para????

New Report

Close