Obama: ‘Obnovimo ovu voljenu zemlju’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. ožujak 2013. u 10:42
EPA

arack Obama u petak je posjetom golemom tunelu u Miamiju na Floridi ilustrirao želju da se potaknu infrastrukturni projekti.

 Američki predsjednik Barack Obama u petak je posjetom golemom tunelu u Miamiju na Floridi ilustrirao želju da se potaknu infrastrukturni projekti i pokazao da unatoč političkim bitkama koje vodi u Washingtonu i dalje misli na gospodarstvo.

Obamin posjet luci u Miamiju u kojoj se gradi taj tunel te govor koji je poslije toga održao osmišljeni su tako da uvjere američke kongresnike kako treba poduprijeti prijedloge koji bi novac poreznih obveznika pretočili u fondove za obnovu američkih cesta, mostova i druge infrastrukture.

"Moja je glavna poruka: Obavimo to", rekao je Obama. "Obnovimo ovu voljenu zemlju".

Obama je, kao i više puta dosad, rekao da želi stvoriti nacionalnu infrastrukturnu banku, kapitalizirati je s 10 milijuna dolara, u nju privući novac iz privatnog sektora i birati najkvalitetnije projekte.

Uveo bi i "Obveznice za ubrzani razvoj Amerike" koje bi pomogle lokalnim i vlastima saveznih država da privuku novac za infrastrukturne projekte.

Još bi dodao četiri milijarde dolara potpore dvama programima iz kojih dolaze subvencije za infrastrukturne projekte poput tunela u Miamiju.

Komentirajte prvi

New Report

Close