Obama: Još nije poznato tko je odgovoran za eksplozije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. travanj 2013. u 08:27
Barack Obama (EPA)

“Pojedinci ili skupine odgovorni za napade (u Bostonu) će odgovarati”, izjavio je Obama.

Još nije poznato tko je odgovoran za eksplozije u Bostonu ali pojedinci ili skupine koji su to izveli odgovarat će za svoja djela, izjavio je američki predsjednik Barack Obama govoreći o terorističkom napadu u ponedjeljak u kojem su život izgubile najmanje dvije osobe a ozlijeđeno je više od 100.

"Ne znamo tko je to učinio i zašto i ne smijemo prerano zaključivati dok nemamo sve činjenice", rekao je on u obraćanju javnosti koje su izravno prenosile televizijske postaje.

"Pojedinci ili skupine odgovorni za napade (u Bostonu) će odgovarati", izjavio je Obama i naglasio da će SAD sigurno pronaći počinitelja.

Američki predsjednik je rekao da administraciji odobrio povećanje pripravnosti širom Sjedinjenih Država, tamo gdje to bude potrebno, te da je o bombama koje su eksplodirale na Bostonskom maratonu razgovarao sa čelnim ljudima FBI-ja i Ministarstva domovinske sigurnosti.

Pohvalio je "herojsku reakciju" djelatnika bostonske policije, vatrogasne službe i bolnica koji su prvi pristigli u pomoć ozlijeđenima na terenu.

"Kako mi budemo dobivali informacije tako ćemo ih prenositi vama", rekao je Obama.

Komentirajte prvi

New Report

Close