Novi udarac TikToku: Nova velika država pridružila se zabrani korištenja popularne mreže

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. ožujak 2023. u 12:57
Foto: Unsplash

Ministar sigurnosti Tom Tugendhat ranije je izjavio da je razumijevanje izazova koje ova aplikacije predstavlja iznimno važno.

Britanija će vjerojatno objaviti zabranu korištenja TikToka na službenim mobitelima, čime će slijediti druge zapadne zemlje koje su također zabranile tu aplikaciju koja dolazi s kineskog tržišta, objavila je PA Media.

TikTok je pod došao pod povećalo zbog straha da bi korisnički podaci iz aplikacije koja je u vlasništvu kineske tvrtke ByteDance mogli završiti u rukama kineske vlade i time narušiti zapadne sigurnosne interese.

Britanski Nacionalni centar za kibernetičku sigurnost analizira je li potrebno zabraniti korištenje TikToka na službenim mobitelima, dok su Sjedinjene Države, Kanada, Belgija i Europska komisija već zabranile korištenje ove aplikacije.

Kada je upitan o mogućoj zabrani TikToka, ministar sigurnosti Tom Tugendhat ranije je izjavio da je razumijevanje izazova koje ova aplikacije predstavlja iznimno važno.

TikTok je izjavio da bi bio razočaran takvom zabranom. Vlada bi trebala kasnije u četvrtak objaviti priopćenje o sigurnosti svojih uređaja.

Komentirajte prvi

New Report

Close