Novi udar: Velika europska država kreće s naplatom korištenja uređaja za tlak zraka na benzinskim crpkama

Autor: Poslovni.hr , 22. studeni 2023. u 08:48
FOTO: Pixabay

Vozači su brojne usluge na benzinskim crpkama mogli dobiti besplatno, no od sada se te usluge na mnogim crpkama moraju dodatno platiti.

Oni koji staju na većim benzinskim crpkama ranije su mogli koristiti dodatne usluge besplatno. Primjerice, mnogim je vozačima već postala rutina provjera tlaka u gumama na benzinskoj, prenosi Fenix magazin.

Na većini benzinskih postaja vozači nisu morali plaćati nikakve dodatne naknade. Jedino je Shell od 2013. bio iznimka, jer je naplaćivao korištenje uređaja za tlak zraka. No sada i druge tvrtke mijenjaju svoju strategiju.

Kao rezultat toga, potrošači će u budućnosti morati platiti ako žele napuniti svoje gume zrakom. Operateri benzinskih crpki tvrde kako moraju potrošiti puno novca na kupnju i održavanje opreme za zračni tlak.

Većina pružatelja usluga nije naplaćivala dodatne naknade na benzinskim crpkama, jer su troškove besplatnih usluga uračunali u cijene ostalih proizvoda.

No, takozvani mješoviti izračun pretpostavlja da potrošači, osim točenja goriva, na licu mjesta kupuju i druge proizvode iz ponude, poput cigareta i grickalica. Zbog prilagodbe strategije razumno je pretpostaviti da ovaj koncept više ne funkcionira, pišu njemački mediji.

Komentirajte prvi

New Report

Close