‘Normalni odnosi Kosova i Srbije koriste svima u regiji’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. veljača 2013. u 08:58
Barack Obama / EPA

‘Ostvaren je napredak i u dijalogu sa Srbijom koji je približio normalizaciju odnosa od koje će koristi imati svi građani Kosova, susjedne zemlje i cijela regija’

 Američki predsjednik Barack Obama čestitao je kosovskoj predsjednici Atifeti Jahjagi petu godišnjicu kosovske neovisnosti i rekao kako bi i stanovnici Kosova i svi građani regije imali koristi od normalizacije odnosa Prištine i Beograda, objavili su u srijedu kosovski mediji. Kosovo je 17. veljače 2008. proglasilo neovisnost od Srbije, a u čestitci je Obama spomenuo i nedavno ukidanje nadgledane neovisnosti.

"Godina koja je prošla bila je posebno važna za Kosovo. Vaša je zemlja ostvarila povijesni napredak, završila je nagledanu nezavisnost i postala je članica Europske banke za obnovu i razvoj", kaže se u Obaminu pismu koje prenose kosovski mediji. "Osim toga, ostvaren je napredak i u dijalogu sa Srbijom koji je približio normalizaciju odnosa od koje će koristi imati svi građani Kosova, susjedne zemlje i cijela regija", dodao je Obama.

SAD je ponosan kosovski prijatelj i partner koji ostaje posvećen zajedničkome cilju da Kosovo stekne zasluženo mjesto s europskom, demokratskom i naprednom budućnošću, ističe američki predsjednik.

Komentirajte prvi

New Report

Close