Njemački stručnjaci objavili 3 scenarija za jesen i zimu

Autor: Poslovni.hr , 09. lipanj 2022. u 14:39
FOTO: REUTERS/Issei Kato/File Photo

Vijeće poziva na “stvaranje čvrste pravne osnove za moguće zaštitne mjere”, uključujući “mjere smanjenja broja kontakata”.

Stručno vijeće Savezne vlade za koronavirus u Njemačkoj ne isključuje ponovno zatvaranje na jesen. U priopćenju objavljenom u srijedu u Berlinu stoji da i dalje postoji “relevantan jaz u imunitetu” zbog smanjenja zaštite od korona infekcije kod starijih ljudi, prenosi Fenix Magazin.

Virusi gripe i respiratorni sincicijski virus (RSV) mogu dovesti do dodatnih infekcija. Predsjednik vijeća Heyo Kroemer rekao je da se izričito ne radi o stvaranju dramatičnih slika, već o trezvenom razmišljanju o mjerama za pripremu.

U tom dokumentu Vijeće stoga poziva na “stvaranje čvrste pravne osnove za moguće zaštitne mjere”, uključujući “mjere smanjenja broja kontakata”.

Stručnjaci očekuju tri različita scenarija za jesen i zimu:

– Ako situacija s koronom ostane takva kakva jest, broj neuspjeha u radu mogao bi ponovno dovesti do zahtjeva za maskom i međusobne udaljenosti u zatvorenom prostoru, kao i regionalnih ograničenja kontakta.

– U najnepovoljnijem scenariju dominantna bi postala nova varijanta virusa, što opet povećava broj teških zaraza.Tek oko proljeća 2023. mjere kao što su zahtjevi za maskom i zahtjevi za međusobnu udaljenost mogli bi se ponovno smanjiti.

– U najpovoljnijem scenariju, velike zaštitne mjere ne bi bile potrebne, ali bi to moglo dovesti do većeg broja infekcija, uglavnom kod mlađe djece.

Komentirajte prvi

New Report

Close